Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| O ucraineancă și-a ascuns soțul în leagănul copiilor ca să-l treacă granița. Familia fugea de ororile războiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| O ucraineancă și-a ascuns soțul în leagănul copiilor ca să-l treacă granița. Familia fugea de ororile războiului

Un ucrainean a fost găsit de grănicerii ucraineni între bagajele unei femei cu doi copii care voia să părăsească țara din cauza ororilor războiului. În urma verificării făcute de grănicerii care l-au descoperit pe bărbat ascuns chiar într-o cutie pentru copii (era folosită pentru depozitarea unor lucruri ale copiilor, dar putea fi improvizată și ca leagăn, pentru a-i pune la culcare) s-a dovedit că fugarul era tatăl celor doi copii, iar mama acestora a vrut să îl transporte pe bărbat peste graniță.

Prin urmare, soția sa care conducea mașina, a mers prin nordul Basarabiei (partea care este inclusă în regiunea Cernăuți și a făcut parte din Ținutul Hotinului), pe la punctul vamal de la Rosoșani. După cum a precizat Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei într-o informare pe contul de facebook, „pasagerul” neobișnuit era ascuns în portbagajul unui autoturism Renault condus de o femeie, care îi avea în mașină pe cei doi copii ai săi.

Nu mică le-a fost mirarea grănicerilor când au inspectat portbagajul mașinii și bancheta din spate burdușită cu diverse bunuri și au găsit într-o cutie pentru copii un „ditamai pruncul” născut în 1985. Grănicerii ucraineni nu au permis trecerea „pasagerului”, întrucât bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să plece în timpul legii marțiale.

În prezent se stabilesc împrejurările săvârșirii infracțiunii de tentativă de încălcare a frontierei de stat. De asemenea, și împotriva soției a fost întocmit dosar penal.

Reacțiile de pe contul de facebook al instituției amintite sunt cu sutele (peste 600 în trei ore) și dintre cele mai diverse. Merită însă cel puțin una să fie citată: „Cu siguranță că este greșit din partea acestui om, dar lăsați-i pe grăniceri să raporteze cum Medvedchuk (un oligarh ucrainean, cumătru cu liderul de la Kremlin și care a fost arestat cu ceva vreme înaintea războiului – n.r.) și nu numai el (s.r.) a părăsit granițele Ucrainei”.

Desigur, în contextul informațional dificil din țara vecină este însă vehiculată pe anumite canale media și informația – publicată recent – cum că oligarhul nu ar fi reușit să fugă peste hotare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea