Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| O pereche de salvatori din cadrul Salvamont Alba, atestați internațional pentru căutare în mediu natural, în Polonia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O pereche de salvatori din cadrul Salvamont Alba, atestați internațional pentru căutare în mediu natural, în Polonia

Într-un weekend plin de emoții și realizări remarcabile, voluntarii ONG-ului Câini de Salvare Transilvania (CST) au luat parte la Testul Internațional pentru Câini de Salvare organizat de STORAT, sub egida IRO (Organizația Internațională pentru Câini de Salvare), desfășurat la Rzezow, în Polonia.

Acest eveniment a reunit peste 60 de participanți pasionați din țări precum Polonia, Slovacia, Ungaria, Germania, Belgia, Letonia, Estonia, Danemarca și, desigur, România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CST este un ONG dedicat pregătirii și utilizării câinilor pentru operațiuni de căutare și salvare în medii naturale, oferind sprijin comunităților afectate de dezastre sau situații de urgență. La Testul Internațional pentru Câini de Salvare, echipajele CST au demonstrat din nou angajamentul lor față de această cauză nobilă și au obținut rezultate remarcabile.

În timpul acestui eveniment, voluntarii CST au avut oportunitatea de a se reuni cu alți pasionați din întreaga Europă, consolidând relații și legând noi prietenii. Atmosfera a fost una deosebit de prietenoasă și încurajatoare, cu toți participanții împărtășind aceeași pasiune pentru câinii de salvare.

Un moment deosebit de important a fost evaluarea profesională a muncii depuse de voluntarii CST, realizată de arbitri specializați. Aceasta a reprezentat o ocazie unică de a primi feedback și de a îmbunătăți tehnica și abilitățile în domeniul căutării și salvării. Eforturile lor au fost răsplătite cu atestări valoroase, care confirmă calitatea și eficacitatea muncii depuse.

Tiberiu și partenerul său canin, Kamura, au obținut prima lor atestare ca echipă de căutare și salvare în mediu natural (RH FL V), recunoscându-se astfel abilitățile lor deosebite în localizarea și salvarea persoanelor dispărute sau aflate în situații critice. Acest succes nu doar adaugă o altă realizare impresionantă palmaresului CST, ci și consolidează importanța pregătirii adecvate a câinilor de salvare.

Oana și Jimmy, o altă echipă CST, au avut parte de un succes notabil, obținând atestarea IRO pentru mantrailing și chiar clasându-se pe locul I în această categorie. Acest lucru nu face decât să sublinieze nivelul înalt de competență și devotament pe care CST și-a impus să îl atingă în domeniul salvării cu câini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea