FOTO. O localitate din Alba va avea CENTURĂ OCOLITOARE. Investiție de peste 11.000.000 de lei, pentru siguranța participanților la trafic

În curând cugirenii vor ieşi la Şibot prin noua centură ocolitoare a localităţii Vinerea. Miercuri, 18 septembrie 2019, a fost semnat contractul de execuție.

În cursul zilei de miercuri, Primarul Orașului Cugir, Adrian Teban a semnat contractul de execuție cu S.C. Elis Pavaje, societate care a câștigat licitația publică organizată de administrația locală și care va avea la dispoziție 15 luni să finalizeze lucrarea, începând de la data începerii ei.

ELIT

Valoare totală a investiției este de 11.538.787, fondurile provenind din Programului Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de cca 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă. Ea va urma aliniamentul liniei ferate, până la tecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Potrivit primarului Adrian Teban, varianta ocolitoare creează condiţii de circulaţie bune şi sigure, și va avea inclusiv beneficii economice.

“În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea însemnă mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la TAF-uri cu lemne sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție.

Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației prin afara localității. În plus, decongestionarea traficul reduce inclusiv timpul de transport al mărfurilor, aspect de mare interes pentru agenții economici din oraș. Tot la beneficii, putem enumera diminuarea poluării, a deteriorării continue a carosabilului și a structurii de rezistență a caselor, produse de autovehiculele de mare tonaj.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

cetatean 18 septembrie 2019 at 16:55

Felicitari pentru Cugir si Vinerea!

Rusine pentru Primaria Municipiului Alba Iulia care nu a fost capabila sa faca o centura ocolitoare pentru tot traficul greu spre Muntii Apuseni (Zlatna, Abrud, Campeni) Toate aceste masini inclusiv cele care vin dinspre Sebes tranziteaza artere importante din oras (str. Al. I. Cuza, str. T. Vladimirescu, bld. Republicii, str. Motilor)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...