Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. O localitate din Alba va avea CENTURĂ OCOLITOARE. Investiție de peste 11.000.000 de lei, pentru siguranța participanților la trafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În curând cugirenii vor ieşi la Şibot prin noua centură ocolitoare a localităţii Vinerea. Miercuri, 18 septembrie 2019, a fost semnat contractul de execuție.

În cursul zilei de miercuri, Primarul Orașului Cugir, Adrian Teban a semnat contractul de execuție cu S.C. Elis Pavaje, societate care a câștigat licitația publică organizată de administrația locală și care va avea la dispoziție 15 luni să finalizeze lucrarea, începând de la data începerii ei.

Valoare totală a investiției este de 11.538.787, fondurile provenind din Programului Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de cca 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă. Ea va urma aliniamentul liniei ferate, până la tecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Potrivit primarului Adrian Teban, varianta ocolitoare creează condiţii de circulaţie bune şi sigure, și va avea inclusiv beneficii economice.

“În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea însemnă mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la TAF-uri cu lemne sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție.

Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației prin afara localității. În plus, decongestionarea traficul reduce inclusiv timpul de transport al mărfurilor, aspect de mare interes pentru agenții economici din oraș. Tot la beneficii, putem enumera diminuarea poluării, a deteriorării continue a carosabilului și a structurii de rezistență a caselor, produse de autovehiculele de mare tonaj.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea