Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| O familie din Alba Iulia a fost „curentată” cu o factură electrică de peste 10.000 lei: echivalentul consumului pentru aproximativ 23 de ani

Publicat

în

O familie din Alba Iulia a fost „curentată” cu o factură electrică de peste 10.000 lei: echivalentul consumului pentru aproximativ 23 de ani

O familie din Alba Iulia a primit din partea furnizorului de energie electrică o factură în cuantum de 10.355.19 lei, pentru perioada 17.11.2020-11.06.2021, echivalentul consumului de energie electrică pentru aproximativ 23 de ani conform mediei de consum din anii precedenți a apartamentului în care aceștia locuiesc și în condițiile în care numărul de consumatori de energie electrică a rămas același.

„Factura este în cuantum de 10.355,19 lei și reprezintă contravaloarea a 14.399 kWh care ar fi fost consumați în perioada 17.11.2020-11.06.2021, adică într-un interval de 7 luni – ceea ce înseamnă un consum mediu de 71,7 kWh / zi.

Electrica Furnizare Discount

În speță, discutăm despre un apartament în care locuiesc două persoane, iar consumul mediu (real) este de maximum 2-2,5 kWh/zi.

Ca și comparație, am făcut o medie a facturilor pentru anii 2019, respectiv 2020, astfel: media lunară a facturii pentru anul 2019 a fost de 40,62 lei, iar media pentru anul 2020 a fost de 32,02 lei, deci o medie pe ultimii 2 ani de 36,32 lei.

Precizez că facturile emise în 2019 și 2020 conțin atât facturi de estimare, cât și facturi de regularizare. Din 2019-2020 și până în prezent nu au fost suplimentați consumatorii de energie electrică.

Conform mediei (care a fost constanta și în anii anteriori), la acel loc de consum s-ar fi consumat energie electrică în valoare de 10.355,19 lei în 285 de luni, adică în 23 de ani…

Citește și: FOTO| Factură RECORD la curent electric, în Alba: 40 000 de lei, pentru o familie, după ce contorul nu ar fi fost citit corect de 5 ani

Inițial, a fost făcută (de mână) o sesizare la Electrica prin care s-a solicitat o verificare metrologică a contorului, sesizare care a fost ulterior completată cu mai multe solicitări care vizează măsurători și verificări mai complexe a grupului de măsurare – întrucât o verificare metrologică arată doar dacă aparatul funcționează în parametri normali la momentul verificării, nu și retroactiv.

Citește și: Curentul a „ars-o” pe o albaiuliancă : factură de 42000 de euro pentru un apartament. „Aveți grijă la contoarele electrice”

La câteva zile (aprox. 10) de la data sesizării de mână, s-a procedat la demontarea contorului și montarea unui contor nou. La aproximativ 10-12 zile după schimbarea contorului, am fost contactat telefonic de către o persoană din cadrul unei societăți cu care colaborează  E.Distrubuție pentru “citirea contorului pentru că ați făcut reclamație”, la acel moment comunicându-i că o astfel de verificare nu ar fi tocmai utilă având în vedere că, între timp, contorul a fost schimbat — fapt care nu era cunoscut de lucrătorul care a venit la măsurare.

S-a procedat de către Electrica Distribuție (printr-un laborator autorizat BRML) la verificarea metrologică, rezultatul fiind ADMIS.”, declară albaiulianul în exclusivitate pentru ZiarulUnirea.ro

Publicitate

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Publicat

în

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide. Astfel potrivit unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba la nivelul județului a fost înregistrat un procent de pozitivare al testelor COVID efectuate de 27,76% .

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ultimului bilanț național, la terapie intensivă sunt internați 1.848 de pacienți cu COVID în stare gravă, un număr record. În ultima zi au fost raportate 15.410 cazuri noi de infectare, după ce au fost efectuate 66.076 de teste, rezultând o rată de pozitivare de 23,32%. Astfel rata de pozitivare a testelor COVID efectuate în județul Alba depășeste cu mai mult de 4 procente media de pozitivare înregistrată la nivel național.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare