Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Noii consilieri locali ai municipiului Alba Iulia au intrat în posesia certificatelor doveditoare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noii consilieri locali ai municipiului Alba Iulia au intrat, marți, în posesia certificatelor doveditoare, de la eveniment absentând patru din cei 21 de membri.

consilieri Alba Iulia44Președintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Alba Iulia, jurist Mariana Moldovan, a înmânat certificatele doveditoarele ale alegerii în calitatea de consilier local noilor aleși.

Evenimentul a fost organizat într-o sală a Primăriei Alba Iulia și a început cu intonarea imnului național al României.

Președintele BEM Alba Iulia i-a mulțumit primarului Mircea Hava pentru ”colaborarea fructuoasă” pe care au avut-o în această perioadă, iar consilierilor le-a transmis că această funcție îi ”onorează” dar îi și ”responsabilizează”.

”Doresc să vă felicit pentru modul decent în care ați înțeles să faceți anul acesta campanie și să precizez că nu au fost evenimente deosebite pe parcursul acestei perioade electorale. Momentul învestirii fiecăruia dintre dvs. în această funcție de demnitate publică reprezintă un moment deosebit de important, atât pentru dvs. în mod personal, cât și pentru cariera dvs., dar cel mai important pentru comunitatea din care faceți parte”, a spus Mariana Moldovan.

Mircea Hava, care a ocupat locul 1 pe lista PNL în CL Alba Iulia, a spus, glumind, că poate va rămâne consilier, el fiind ales primar pentru al șaselea mandat consecutiv.

Cei 21 de consilieri care vor forma noua componență sunt: Paul Voicu, Pleșa Gabriel Codru, Sandu Cornel Stelian, Andronescu Rodica, Popescu Emil, Popa Pavel, Tudorașcu Raul Sebastian, Lupea Gabriel, Pocol Dorin, Hașa Cătălin, Ignat Alin, Domuța Iulius Viorel – din partea PNL (următorul pe lista liberalilor este Costinaș Marius Adrian); Potor Călin, Dărămuș Eugenia-Marcela, Clepan Dimitrie-Horațiu, Crișan Vasile, Medrea Bogdan – din partea PSD (cel mai probabil Călin Potor se va retrage, locul său urmând să fie luat de Bumbu Nicolae. Următorul pe listă este Bunea Ioan-Iulian); Ovidiu Jidveian, Marius Popescu – din partea ALDE (următorul pe listă este Bogdan Lazăr); Clement Negruț – din partea PMP (cel mai probabil se va retrage, iar locul său va fi luat de Angela Moldova); Mircea Trifu – candidat independent.

PNL a obținut în Consiliul Local Alba Iulia 12 din cele 21 de mandate și va pune viceprimarii fără alianță postelectorală. PSD a câștigat în urma scrutinului de duminică cinci mandate, ALDE – două mandate, iar PMP – un mandat, alt mandat fiind obținut de candidatul independent Mircea Trifu.

În prima ședință a Consiliului Local Alba Iulia, care va fi convocată de Instituția Prefectului Alba în maxim 20 de zile de la alegerile locale, consilierii vor depune jurământul de învestire, după care se procedează la alegerea viceprimarilor (de către consilieri) prin vot secret și a comisiilor de specialitate. Gabriel Pleșa și Paul Voicu au în continuare susținerea președintelui PNL Alba, Mircea Hava, ei urmând să fie realeși, potrivit liberalilor.

Potrivit Biroului Electoral Municipal (BEM) Alba Iulia, în urma scrutinului din 5 iunie, PNL a obținut 11.908 de voturi; PSD – 5.074 de voturi; ALDE – 1.341 de voturi; PMP – 1.276 de voturi; Mircea Trifu – 1.228 de voturi; UNPR – 565 de voturi, M10 – 527 de voturi, Tudor Roșu – 473 de voturi, iar Emil Comșa – 247 de voturi.

[nggallery id=2283]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea