Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Nicolae Stanciu, „the best”, premii individuale în Cehia: cel mai bun “stranier” și cel mai bun jucător, în opinia fanilor!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Stanciu, fotbalistul lansat de Unirea Alba Iulia, a avut parte de zile extrem de fericite: ieri a fost votat Cetățean de Onoare al municipiului Alba Iulia și în același timp a primit două premii individuale din Cehia: cel mai bun „stranier” din ediția 2020/ 2021 (trofeul LFA), dar și cel mai bun jucător al campionatului, în urma votuli fanilor.

A fost cel mai bun sezon din cariera mea”, a concluzionat Stanciu, Slavia făcând eventul fără a cunoaște gustul eșecului și ajungând la un pas de semifinalele Europa League!

Este o stagune extaordinară pentru internaționalul român în vârstă de 28 de ani, după ce în sezonul anterior, primul la Stavia, a strâns alte trei premii individuale în 1.Liga: cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionat.

Sunt foarte fericit în primul rând pentru campionatul și cupa câștigate sezonul acesta. Premiile individuale sunt ca un bonus pentru mine și țin să le mulțumesc fanilor, antrenorilor, colegilor și tuturor oamenilor care sunt în jurul echipei și au contribuit la succesul nostru. A fost cel mai bun sezon din cariera mea, am avut un parcurs senzațional în Europa League și cu siguranță toate lucrurile acestea vor rămâne in inima mea mereu„, a declarat Stanciu.

Cel mai bun mijlocaș și jucător al sezonului a fost desemnat Lukas Provod, coleg cu Stanciu la Slavia, iar premiul pentru cel mai bun antrenor a fost câștigat de Jindrich Trpisovsky, tehnicianul campioanei.

Fotbalistul albaiulian a realizat un sezon de excepție în ediția 2020/ 2021, 16 goluri și 8 pase decisive, cu cea mai prolifică perioadă a sa sub comanda lui Jindrich Trpiskovsky. În campionat, Stanciu a avut 30 de partide, cu 12 goluri și 6 pase decisive

Jucătorul originar din Craiva, ce a deslușit tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia, fiind descoperit de antrenorul Alexandru Kalanyos, a devenit, în 2016, prin prezența la Campionatul European din Franța, primul jucător plecat din județ ce a evoluat la un turneu final al unei competiții majore. De asemenea, Stanciu a ajuns cel mai titrat jucător al Albei, având strânse 11 trofee!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea