Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Mulţi vizitatori, fermieri şi politicieni, la inaugurarea târgului de animale din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Încă de la primele ore ale dimineţii  de duminică, 25 noiembrie 2012, curtea târgului de animale din Cugir a început să se umple de vizitatori veniţi să ia parte la deschiderea acestei necesare şi mullt aşteptate locaţii, amenajate de harnica Asociaţie a Crescătorilor de Animale de la poalele Drăganei. Printre cei prezenţi s-au aflat şi un număr semnificativ de fermieri, unii dintre ei localnici, alţii din localităţile apropiate,  sosiţi pentru a-şi comercializa animalele din gospodării, dar şi preşedinţi ai asociaţiilor crescătorilor de animale din localităţi ale judeţului precum: Câmpeni, Poşaga, Scărişoara, Vadul Moţilor, Arieşeni, Sălciua, invitaţi la eveniment de către preşedintele asociaţiei cugirene Mircea Burlan.

Momentul destinat deschiderii oficiale a târgului a început la ora 10.00, printr-o slujbă de sfiinţire oficiată de la balconul clădirii de către preoţii:  protoop Gheorghe Donu şi  pr. paroh Nicolae Popescu, alături de care s-au aflat pe tot parcursul serviciului divin, primarul Adrian Teban, candidatul pentru Senat -Teodor Atanasiu, candidatul pentru Camera Deputaţilor – Dan Coriolan Sâmedru, Simion Creţu – preşedintele Regiunii 7 Centru, Nicolae Popa -Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii şi consilerul local Rodica Florea.

Chiar dacă târgul n-a fost încă finalizat, gospodarii asociaţiei au ţinut să-l dea în folosinţă având în vedere că acesta corespunde în cea mai mare măsură condiţiilor sanitar-veterinare impuse de lege. Aşa se face că în spaţiile amenajate în curte, vizitatorii şi cumpărătorii au putut constata că este vorba de un complex modern ”unic în judeţ ”după afirmaţiile d-lui Nicolae Popa,dispunând de un abator de sacrificare, spaţii pentru primire bovine, porcine,cabaline,cântar, cabinet medical, magazie pentru utilaje, atelier pentru reparaţia acestora etc.

Ţinând seama că a fost o zi inaugurală n-am constatat un număr prea mare de animale cu excepţia  mai multor porci care se vindeau la preţul de 8-8,5 lei \kg (în viaţă), câteva vaci pe care se cereau  40-45 milioane\cap de vită,vitei, cai, oi şi chiar şi un câine ciobănesc .

De la eveniment n-au lipsit, cum era de aşteptat, politicienii şi stafurile lor de campanie care au împărţit participanţilor pliante şi poze cu candidaţii. În rest, USL-iştii spre exemplu au fost  prezenţi sub sigla, dar separaţi unii de ceilalţi,  PDL-iştii grupaţi şi liniştiţi avându-l în frunte pe candidatul la Camera Deputaţilor, Ionuţ Fulea, reprezentanţii PP-DD, cu candidatul Vasile Sorin, mai numeroşi şi ceva mai gălăgioşi prin intermediul megafoanelor. Atmosfera a  fost întreţinută şi de micii, virslii şi berea comercializate de câţiva întreprinzători locali. La finalul evenimentului inaugural, preşedintele asociaţiei a făcut cunoscut faptul că în ziua de 4 a fiecărei luni,  la Cugir se organizează Târg de ţară, iar în fiecare duminică din lună,  târg obişnuit de animale.(C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea