Rămâi conectat

Sport

FOTO, Millenium Giarmata – Industria Galda de Jos 1-3 (1-1) | Seria de senzație continuă! Echipa condusă de Paul Ciucă este lider!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos continuă seria de senzație și a urcat iarăși pe prima poziție a ierarhiei Seriei a 4-a din Liga a 3-a, după victoria externă de la Giarmata, scor 3-1 (1-1). Trupa lui Paul Ciucă traversează o serie fabuloasă, rămânând unica echipă din serie fără eșec în retur, acumulând 13 puncte din 15 posibile.

„Minunea” de la Galda continuă, o bravă formație chinuită de problemele financiare face cinste județului Alba prin modul remarcabil în care se prezintă în 2017, fiind invincibilă în partea secundă a stagiunii.

După a 5-a etapă a returului, Industria este noul lider, distanțată la 3 puncte de grupul pretendentelor la promovare, care joaca mâine.

*Paul Ciucă: „Trăim momentul și dedicăm victoria lui Cioplântă”

Meci închis, de luptă, fără prea multe ocazii de poartă, în care echipa mai dornică de victorie, mai motivată, a obținut victoria. Felicit băieții și indiferent de ce se va mai întâmpla mai departe în acest retur, eu sunt mândru de tot ce am realizat. Nu ne gândim la promovare. Rămânem modești și echilibrați, trăim momentul și de luni ne gândim la următorul joc. Sperăm să luăm cât mai multe puncte în următoarele jocuri„, a declarat Paul Ciucă.

În ciuda faptului că am avut parte de probleme de lot, sunt bucuroși că ceilalți jucători au suplinit cu brio absențele. S-a dovedit că avem un lot omogen, iar toți sunt conștienți că trag la acceași căruță, cu toată puterea. Îi dedicăm victoria lui Ionuț Cioplântă, pe care îl așteptăm cât mai repede alături pe noi, pe gazon„, a mai spus Paul Ciucă.

Andrei Cernea, golgheterul seriei a deschis scorul în minutul 16, din penalty (faultat S. Mureșan), însă egalarea a survenit rapid, Anagor (17) punctând la o eroare în defensiva adversă (primul gol încasat de Cătălin Ștef în 2017). În minutul 80, D. Lupșan a majorat avantajul, iar în minutul 85, nou-intratul Cioară a pecetluit rezultatul final!

*Dani Lupșan: „Atacăm promovarea cu pași mărunți!”

Daniel Lupșan a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale carierei, trimițind balonul, în vinclul stâng, cu o semi-foarfecă spectaculoasă. „simt foarte bine la Galda și mai ales în colectivul în care suntem. Încrederea mi-o dau atât colegii cât și antrenorul Paul  Ciucă. Le mulțumesc persoanelor dragi care mă susțin. Atacăm promovarea cu pași mărunți„, a declarat Daniel Lupșan, cel care, în absența lui Cioplântă, joacă fundaș central de două etape.

În minutul 85, Cioară (intrat de puține minute) a transformat excelent o lovitură liberă, cu un șut la colțul scurt

În minutul 80, Dani Lupșan a marcat cu un voleu spectaculos, la o minge respins de devensiva adversă. Este al doilea gol din retur marcat de devotatul fotbalist, reprofilat fundaș central

La pauză, scorul este egal, 1-1, oaspeţii deschizând scorul, însă au fost egalaţi rapid.

Este întâiul joc din 2017 în care defensiva găldeană a fost învinsă.

Egalarea a survenit cum nu se poate mai repede, în minutul imediat următor, chiar și după două bare în aceeași fază, Domșa reluând o așezare în transversală de la circa 10 metri iar apoi și Florin Olariu trimițând cu capul tot în transversală, înainte ca Anagor, din preajma liniei porții, să trimită în plasă mingea deviată: 1-1. Era primul gol încasat de Industria în sezonul de primăvară…

Marcatorul african a ochit apoi la rândul său transversala, în minutul 44, cu un șut din unghi, din interiorul careului, spre vinclu, balonul ricoșând în fața porții.

Partea a doua s-a derulat fără mari ocazii de poartă însă două faze fixe au decis soarta partidei, la prima, executată de la 30 de metri, Miklos boxând defectuos iar Lupșan, reprofilat fundaș central, reluând din semi-foarfecă în minutul 80, când Industria a preluat a doua oară conducerea, iar la cea de-a doua, de la 25 de metri, proaspăt intratul Cioară ochind din stânga pe lângă zidul de 2 jucători colțul scurt, pe jos: 1-3 în minutul 85. Timișenii au rămas astfel fără victorie în retur și cu numai două puncte din 15 posibile în sezonul de primăvară.

Viceliderul condus de Paul Ciucă are absenţe importante la acest meci extern, lipsind Cioplântă, Rodean şi Frenţiu – din diverse motive, în schimb, în efectivul deplasat sunt incluşi Haiduc, Baghiu şi G. Goronea.

O mare ocazie găldeană a fost irosită de Haiduc (72), reluare cu capul alături dintr-o poziție favorabilă.

*1-1, MIN. 17: ANAGOR a egalat rapid (după aproximativ 80 de secunde), profitând de o bâlbâială în devensiva adversă, eroare Boancă, portarul Cătălin Ştef fiind învins întâia oară în acest retur, goalkeeperul Industriei primind gol după 377 de minute

*0-1, min. 16: CERNEA a transformat un penalty, faultat fiind S. Mureşan. Este al treilea gol marcat de jucătorul Galdei în retur, din lovitură de la 11 metri, acesta fiind golgheterul seriei, cu 11 reuşite

Fără eşec sau gol primit în 2017, Industria Galda de Jos încearcă să-şi continue seria extraordinară ce cuprinde 7 jocuri fără eşec.

Echipe: *Millenium: Mikloş – Todorov, C. Maghici, F. Olariu, Stoica, Ciobănică, Domşa, Nicoară, Mihălceanu, Ghighilicea, Anagor, rezerver Soare, Pricop, Simionov, Trifu, Mandachi, Leucă, M. Olariu. Antrenor Sorin Badea.

*Industria: Căt. Ştef – Olar, Haiduc, D. Lupşan, Boancă – G. Goronea (74, Cioară), Costea, Vonya (76, P. Man), Cernea – S. Mureşan (88, Al. Man), R. David (68, Weiner); rezerve Iancău – Baghiu, Savin. Antrenor Paul Ciucă.

Foto: Gligor UDREA

[nggallery id=3698]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea