Rămâi conectat

Sport

FOTO: Mihaela Acatrinei și CS Unirea Alba Iulia – aur la naționalele de marș | Șase medalii pentru atletele din Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La naționalele de marș, pe distanța de 10 kilometri, de la Timișoara, s-a consemnat o comportare excelentă a atletelor din Cetatea Marii Uniri. Zestrea mărșălutoarelor albaiuliene este formată din șase medalii, aurul fiind adjudecat de Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița) – în cursa senioarelor, dar și de echipa CS Unirea Alba Iulia (compusă din Mihaela Acatrinei, Ana Rodean și Georgiana Jid).

Pe treapta a doua a podiumului de premiere s-au clasat Ana Rodean (vicecampioană națională la senioare), Georgiana Jid (vicecampioană națională la tineret) și echipa LPS Alba Iulia – la tineret, ultima reușind și medalia de bronz la nivel de senioare.

*17 medalii naționale!

Așa cum m-au obișnuit, sportivele mele au dominat și aceste Campionate Naționale, singura întrebare fiind cine va câștiga. De data asta s-a impus Mihaela secondată de Ana. O cursă curajoasă încheiată cu record personal a realizat și Georgiana Jid, ca de altfel și celelalte sportive, care aflate încă la vârsta juniorelor 2 (Ema, Alexia și Cristina) sau junioare 1 (Elisabeta) și-au depășit cele mai bune rezultate reușind obținerea de medalii în concursul pe echipe atât la tineret cat și la senioare”, a declarat antrenorul Gabriel Avram.

Rezultate:

*Mihaela Acatrinei (26 de ani, CS Unirea Alba Iulia/CSU Reșița, antrenor Gabriel Avram) – locul întâi la senioare (timpul 48:10); *Ana Veronica Rodean (37 de ani, CS Unirea Alba Iulia/CSU Reșița, antrenor Gabriel Avram) – locul doi la senioare (48:51); *Georgiana Cornelia Jid (20 de ani, CS Unirea, antrenor Gabriel Avram) – locul doi la tineret și locul 5 la senioare (53:26), record personal; *CS Unirea Alba Iulia – locul întâi la senioare; *Elisabeta Elena Sunzuiană (18 ani, LPS Alba Iulia/CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) – locul 4 la tineret și locul șapte la senioare (57:42), record personal; *Ema Lavinia Tăușan (15 ani, LPS Alba Iulia, antrenor Gabriel Avram) – locul 8 la tineret și locul 11 la senioare (timp: o oră și 31 de secunde); *Alexia Hațegan (17 ani, LPS Alba Iulia, antrenor Ana Rodean) – locul 10 la tineret și locul 13 la senioare (o oră un minut și 52 de secunde); *Cristina-Mihaela Ciucă (16 ani, CS Unirea/LPS Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) – locul 12 la tineret și locul 17 la senioare (o oră două minute și 47 de secunde); *LPS Alba Iulia – medalie de argint la tineret și medalie de bronz la senioare. Pentry Ema Tăușan și Alexia Hațegan nu s-a finalizat încă dubla legitimare și din acest motiv au concurat doar pentru LPS Alba Iulia.

La startul ultimului concurs al anului, Campionatele Naționale de marș pentru seniori și tineret (Under 23), individual și echipe, pe distanța de 10 kilometri, s-au regăsit și 7 competitoare din Cetatea Marii Uniri. Pe lângă aceste ultime 6 medalii, în 2021, zestrea atletelor din Alba Iulia cuprinde un număr de 11 medalii, una la alegare pe distanța de 10 kilometri (echipe) și alte 10 la cele două Campionate Naționale de marș în proba clasică, 20 kilometri, la Timișoara (4, dintre care două de aur prin Mihaela Acatrinei și CS Unirea Alba Iulia, senioare) și Pitești (6, alte două de aur, prin Ana Rodean și CS Unirea Alba Iulia, echipe).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional, prima participare oficială

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil. Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea