FOTO| Mica Unire sărbătorită de copilașii de la Școala Gimnazială ,,Nicodim Ganea „, din Bistra. Hora Unirii și desene care reprezintă ,,hora” și unitatea, făcute de elevi

Mica Unire sau Unirea cea Mică, sărbătorită de copilașii de la Școala Gimnazială ,,Nicodim Ganea”, din Bistra. Hora Unirii și desene care reprezintă ,,hora” și unitatea, făcute de elevi

Elevii Clasei Pregătitoare A, de la Școala Gimnazială ,,Nicodim Ganea ” au sărbătorit și ei „Mica Unire”. Împreună cu învățătoarea lor, copilașii au participat la activități specifice, dedicate acestei zile.

Citește și: Mos Ion Roată si Unirea din 24 ianuarie 1859 rezumat

Le-a fost explicat textul cântecului ,,Hora Unirii”, ei au venit cu completări , memorând astfel două strofe pe care le-au cântat apoi , împreună cu doamna învățătoare.

Am și jucat ,,Hora Unirii” încheind apoi prin realizarea frumoaselor desene care reprezintă,,hora” și unitatea, lucru caracteristic poporului român, fiind transmis din generație în generație.

Mica Unire din data de 24 ianuarie 1859 a consituit un pas important spre Marea Unire de la 1918, visul de veacuri al românilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...