Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Mica Unire în suflet de copil” – Proiect educativ la Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încărcaţi cu profunde sentimente patriotice şi cu dorinţa de a-şi dovedi cunoştinţele şi talentele, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir s-au reunit ieri, începând cu ora 13.00 pentru a sărbători Mica Unire, înfăptuită la 24 ianuarie 1859.

Citeşte şi 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

cugir21Evenimentul a făcut obiectul unui proiect educativ – ”Mica Unire în suflet de copil” – iniţiat de profesorii coordonatori Luminiţa Cebotari, Daniela Igna, Ionela Popa, Daniela Satmari, Mihaela Vereş şi Luminiţa Sgubea. Activitatea s-a dorit un prilej de a întâlni elevi, părinţi şi cadre didactice, într-un cadru festiv-educativ, cu scopul de a educa spiritului patriotic al elevilor, dar şi de a dezvolta interesul faţa de istoria neamului românesc.

În derularea activităţilor au fost implicaţi elevi ai claselor a V-a A şi B, a VI-a B şi a VII-a B, care au recitat poezii tematice cum ar fi „Românie” de Dimitrie Rachici, „Unirea Principatelor” de Grigore Alexandrescu, ”Țara româna către Moldova”, etc. Un grup de elevi cu aptitudini teatrale au impresionat asistenţa cu sceneta „Moş Ion Roata şi unirea”, dramatizare adaptată după o poveste de I. Creangă. Nu au lipsit nici cântecele patriotice interpretate de cele două grupuri ale şcolii, Grupul “Anotimpuri” (condus de Luminiţa şi Adrian Cebotari) şi Grupul “Mlădiţe cugirene” (condus de Ionela Popa). Şi pentru că evenimentul a fost dedicat Unirii, la final, pe versurile lui Vasile Alecsandri, elevii şi-au dat mână cu mână şi au întins hora română.

Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Cu speranţa că proiectul şi-a atins scopul, iar elevii nu doar că şi-au îmbunătăţit, ci au şi înţeles importanţa cunoaşterii principalelor evenimente şi personalităţi istorice, cadrele didactice i-au recompensat pe toţi cei implicaţi cu diplome de participare.

[nggallery id=2935]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea