// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

FOTO: ,,Mica Unire” celebrată la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române și a împlinirii a 159 de ani de la dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor în Moldova, respectiv în Țara Românească, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir au desfășurat o serie de activități cultural –artistice menit a marca acest eveniment.

Pe ritmurile ,,Horei Unirii”, profesoara de istorie Irina Andrei a prezentat participanților principalele coordonate istorice, semnificația și importanța acestei zile de 24 ianuarie, (cunoscută ca ,,Mica Unire”), care a constituit o etapă importantă în procesul de înfăptuire a Statului român modern.

Alături de profesorul documentarist Florica Adam, profesoara de istorie a căutat să insufle tinerei generații sentimente patriotice, cum ar fi: prețuirea înaintașilor noștri, mândria apartenenței la neamul românesc, cât și dragostea față de țara natală. Elevii au purtat în piept cocarde tricolore confecționate de ei special pentru acest eveniment.

Tot ei au realizat și un colaj cu imagini și informații, ce au redat atmosfera din preajma zilei actului ,,Micii Uniri”. Activitatea a fost presărată cu cântece patriotice, specifice acestei zile de importanță crucială pentru poporul român.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419