Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ,,Mica Unire” celebrată la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române și a împlinirii a 159 de ani de la dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor în Moldova, respectiv în Țara Românească, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir au desfășurat o serie de activități cultural –artistice menit a marca acest eveniment.

Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Pe ritmurile ,,Horei Unirii”, profesoara de istorie Irina Andrei a prezentat participanților principalele coordonate istorice, semnificația și importanța acestei zile de 24 ianuarie, (cunoscută ca ,,Mica Unire”), care a constituit o etapă importantă în procesul de înfăptuire a Statului român modern.

Alături de profesorul documentarist Florica Adam, profesoara de istorie a căutat să insufle tinerei generații sentimente patriotice, cum ar fi: prețuirea înaintașilor noștri, mândria apartenenței la neamul românesc, cât și dragostea față de țara natală. Elevii au purtat în piept cocarde tricolore confecționate de ei special pentru acest eveniment.

Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Tot ei au realizat și un colaj cu imagini și informații, ce au redat atmosfera din preajma zilei actului ,,Micii Uniri”. Activitatea a fost presărată cu cântece patriotice, specifice acestei zile de importanță crucială pentru poporul român.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea