Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 1-1 (0-0) | Remiză smulsă în minutul 90, în inferioritate numerică!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a reușit o remiză dramatică pe teren propriu, cu Unirea Ungheni, scor 1-1 (0-0), gol egalizator marcat de Al. Rus (90), în inferioritate numerică!

O reușită ce a menținut difrența de 5 puncte față de pretendenta la locul secund, ce a fost la câteva secunde să se apropie la două puncte în ierarhie. În cele din urmă un punct prețios, similar cu o victorie, ținând cont de condițiile speciale în care a fost obținut (în „10” aproape 40 de minute și egalare survenită în ultimul minut)

Un meci închis în care miza și-a spus cuvântul, cu puține oportunități, a fost deschis de reușita lui Astafei (77), golgheterul seriei, iar trupa din Mureș a fost aproape  lovitura împotriva unui oponent ce a evoluat în inferioritate numerică din minutul 53, când I. Grozav a văzut “roșu” direct.

“Roș-albaștrii” încă nu au cunoscut gustul victoriei în acest an în care au luat două puncte din 4 întâlniri, având o serie de 5 meciuri în care nu au câștigat.

„A fost un meci echilibrat, cum vor fi toate din play-off, încheiat cu un rezultat echitabil. Din păcate facem greșeli copilărești, cum a fost la eliminarea lui Grozav, un roșu ce era să ne coste, Îmi felicit băieții că au crezut până la final, am egalat in extremis și am obținut o remiză prețioasă, ‘ținând cont de circumstanțe. Este un punct important ținând cont de lupta noatsră cu Unirea Ungheni pentru locul secund„, a declarat Lucian Itu.

 

*1-1, MIN. 90: Al. RUS împinge mingea în plasă din 3 metri după o deviere a lui M. Lupu, la centrarea lui Haj, a doua etapă în care punctează

*0-1, MIN: 77: cap ASTAFEI din 7 metri, după centrarea din dreapta venită de la Bîrsan

În minutul 53, I. Grozav a fost eliminat direct, după un fault asupra lui Bîrsan, în lateral, la 20 de metri de poartă.

L. Contra (61) a tras modest de la marginea careului. Șut de la 18 metri Săvoaia (68), respins în lateral de Opric. Astafei (74) nu ajunge în careul mic la o centrare din dreapta

Prima ocazie aparține oaspeților, la o fază fixăm reluarea lui Astafei (4) fiind respinsă din apropierea porții. Gazdele replică prin Boldea (17) – șut pe jos deviat în corner și Vlădia (18) – reluare cu capul din 5 metri alături. Ocazie imensă a gazdelor, M. Lupu (39) nu ajunge în careul mic centrarea lui Udrea.

Ploaie torențială sub Drăgana și puțini spectatori în tribune, comparativ cu deby-ul cu CS Hunedoara. Itu l-a titularizat în premieră pe ex-uniristul Haj, în flancul drept, iar Al. Rus a fost mutat în stânga defensivei.

5 puncte în față au cugirenii, ce nu contează pe Șaucă și Vitinha – suspendați, ecart păstrat și în urma etapei precedente în care “alb-albaștrii” au pierdut derby-ul cu liderul CS Hunedoara, desprins la 15 puncte în fruntea ierarhiei, iar trupa din Mureș a înregistrat un suprinzător eșec acasă cu Sănătatea Cluj (0-2).

Echipe:

Metalurgistul: R. Opric – Haj, Vlădia, I. Grozav, Al. Rus- Udrea, Boldea, P. Păcurar/ cpt, Cocan (83, Șuteu) – Selagea (56, L. Contra), M. Lupu; rezerve Perjeriu –  L. Itu, S. Itu, Nicula,  Andriuc, M. Neagu. Antrenor Lucian Itu.

Unirea Ungheni: Feier – Hreniuc, Birtalan (87, Hăjmășan), Ndiesse, Vasiu – Bîrsan, Iuga (46, M. Constantinescu), Săvoaia, Ghila (46, Toboșaru) – F. Istrate/ cpt, Astafei; rezerve Vlasa, M. Codrea, Căt. Dinu, S. Bucur, L. Moldovan, E. Codrea, Hajmășan Antrenor Dan Stupar.

Avertismente: M. Lupu (21), Al. Rus (84)/ Ndiesse (19), Vasiu (57), Istrate (79) *Cartonaș roșu: I. Grozav (53)

Arbitri: M. Chițu, D. Cătană (ambii Târgoviște), R. Toader (Zăvoi) Observatori I. Duma (Sibiu), L. Broscățan (Brașov)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea