Rămâi conectat

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – CSU Alba Iulia 1-0 (0-0), Păcurar,înger și demon în derby „de Alba”!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fostul unirist Paul Păcurar a fost înger și demon în derby „de Alba” sub Drăgana. Mai întâi a ratat un penalty în minutul 53, dar a înscris unicul gol al meciului Metalurgistul Cugir – CSU Alba Iulia, în minutul 67.

*1-0, MIN. 67: P. PĂCURAR s-a revanșat și a înscris cu un șut pe jos, din 17 metri, poziție centrală, în dreapta lui Șerban

Sub Drăgana, puțin fotbal în primul mitan, pentru ca după pauză amfitrionii să reușească să deblocheze tabela după ce au dominat ostilitățile (la 0-0, Bodea a ratat o ocazie mare, singura a vizitatorilor).  Tensiunea in teren s-a iscat la penalty-ul acordat gazdelor, considerat ușor acordat de către oaspeți, cu un conflict între Serban si Pacurar.  Finalul a fost tensionat, cu Mihai Manea având de reproșat unui jucător advers comportamentul din timpul partidei! În fapt au fost ceva polițe de plătit între „căpitanii” Tudor Șaucă și Bogdan Bucurică, adversari direcți în teren, în urma meciului tur.

Elit - Gustul Desăvârșit

*A doua repriză, tensionată

Lovitura de pedeapsă dictată pentru gazde a fost scânteia ce a aprins jocul. Universitarii au contestat decizia, iar după ratarea lui Păcurar, portarul Fl. Șerban a jubilat înspre adversar, care, supărat fiind de ratare, l-a împins (P. Păcurar merita să fie eliminat), iar cei doi au scăpat cu avertisment. Și CSU a revendicat un penalty la un duel Herci I. Grozav (61), o fază care a semănat cu aceea din minutul 52, când s-a acordat lovitura de pedeapsă irosită de Păcurar

*Lucian Itu: „Am dominat actul secund din toate punctele de vedere”

„Prima repriză a fost echilibrată, iar a doua am dominat-o din toate punctele de vedere, ocazii, posesie. A fost un nou derby, meci între echipele din județ, în care ne luptăm între noi, ne dăm în cap, cum se spune. Este importantă victoria pentru moral, veneam după eșecul de la Hunedoara unde toți am fost o apă și un pământ, începând cu mine. De 10 ori este mai bine în teren decât pe bancă, pe gazon alergi ești implicat, te prinde faza. Am evoluat titular din cauza atacanților pe care-i am în lot, practic m-a cerut echipa deși sunt momente în care nu-mi mai vine să joc„, a precizat Lucian Itu.

*Mihai Manea: „Se putea mai mult”

Nu pot să spun că meritam mai mult, dar a fost un joc bun făcut de noi. Se putea mai mult, întrucât am evoluat mai bine decât în meciul tur. Greșelile și-au spus cuvântul. În prima repriză nu am dat posibilitatea adversarului să-și creeze oportunități. În actul secund ne-am deschis și, în loc să marcăm la cele două ocazii ale lui Bodea, am primul un gol decisiv. M-am supărat la final pentru că e vorba despre respect, au fost lucruri care nu-și au rostul”, a explicat Mihai Manea.

Gazdele încep mai bine actul secund: cap peste la un corner I. Grozav (49). Cugirenii ratează un penalty, P. Păcurar (52) – șut mult peste transversală, după o fază la care Fl. Șerban l-a obstrucționat pe L. Itu. Albaiulienii au protestat la dictarea loviturii de pedeapsă, iar Șerban și Păcurar s-au ales cu câte un avertiment după ratarea de la punctul verbal, pentru un conflict verbal și o îmbrânceală. Cap puțin alături Vlădia (58) la o lovitură de colț. Șut modest P. Păcurar (59) – prins de Șerban. Ocazia mare a oaspeților: Boldea a driblat portarul însă Vlădia a respins de pe linia porții (59). Oaspeții solicită un penalty la un duel I. Grozav – Herci (61). L. Itu (65) ratează voleul în 6 metri, poziție centrală.

Gol marcat de cugireni în minutul 18, însă anulat la semnalizarea asistentului, chiar dacă mingea a intrat în poartă  la șutul lui I. Grozav, din zonă centrală. S-a considerat că un cugirean s-a aflat pe direcția portarului, în ofsaid și a influențat faza. L. Itu (42) – șut din întoarcere de la 15 metri prins de Șerba. Un prim act săract în faze de poartă, mult angajament și luptă

*Antrenorul Lucian Itu, în premieră titular

La 44 de ani, Lucian Itu este în premieră titular în acest sezon în care gazdele resimt lipsa unui vârf de careu. Vremea ploioasă a dus la o asistență redusă, în jur de 150 de spectatori

Ambele conjudețene vin după decepții: “roș-albaștrii”, cel mai drastic eșec stagional, 0-4 la Hunedoara, respectiv nou-promovata, nul tern acasă cu Avântul Reghin. De altfel și partida tur s-a încheiat remiză, fără goluri, pe arena albaiuliană.

Echipe

Metalurgistul: Csapo – Haj, I. Grozav, Vlădia, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar, Tîrla  – Udrea (81, M. Domșa), L. Itu (73, Cocan); rezerve Perjeriu, Căt, Pop, S. Itu, Bura, Selagea, Tăban, M. Neagu. Antrenor principal Lucian Itu.

CSU: Fl. Șerban – Kilyen (70, Al. Costea), Ionică, V. Popa, Bucurică/ cpt – Cunțan, Ad. Hăprian (83, Adjani) Al. Petresc, M. Toma, Herci, Al. Bodea (83, Ad. Șulea); rezerve Spînu, Al. Albu, Amihăesei, Cărăbineanu, Budin, Cos. Năcreală. Antrenor Florin Manea.

Arbitri: M. Dumitru (Pitești), Fl. Păunescu (Rm. Vâlcea), N. Marin (Suseni) Observatori G. Szabo (Cluj_Napoca), I. Rădulescu (Tg. Jiu)

Avertismente: Tîrla (21), P. Păcurar (53)/ Kilyen (42), Fl.  Șerban (53). Al. Costea (88)

foto: Lucian DANCIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO| Dorobanțu Alexandru, sportiv la CS Unirea Alba Iulia, medalie de bronz la Cupa României la Box – Seniori U22, de la Târgu Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivul Dorobanțu Alexandru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut o medalie de bronz la Cupa României la Box – Seniori U22, desfășurată la Târgu Mureș în perioada 15-19 noiembrie.

Sportivul nostru, pregătit de antrenorul emerit Nicolae Paștiu, a concurat la categoria de greutate 75 de kilograme.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ne bucurăm de acest rezultat și continuăm pregătirea! Dorobanțu Alexandru este un băiat muncitor, talentat, de perspectivă. Are 19 ani și este student, anul I, la Educație Fizică și Sport, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Mulțumim CS Unirea, doamnei director Daniela Moșneag, pentru sprijinul acordat”, a transmis Nicoale Paștiu.

La Cupa României au participat cei mai buni boxeri din țară cu vârsta sub 22 de ani.
CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului și antrenorului. Mult succes la viitoarele competiții!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Primăria Alba Iulia nu a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia, ci doar locul de participare în Liga 3 începând cu acest sezon competițional, rezultă din răspunsul pe care Instituția Prefectului Alba l-a oferit ca urmare a solicitării ziarului „Unirea” formulate în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

„În exercitarea atribuţiilor de verificare a legalităţii Hotărârii nr. 362 din 09.08.2022 «privind preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în CAMPIONATUL NAŢIONAL LIGA 3, începând cu sezonul 2022 – 2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale ASOCIAŢIEI FOTBAL CLUB UNIREA 1924» s-a constatat că din dispozitivul şi anexele Hotărârii nr. 362/2022 nu reiese cu claritate ce anume a aprobat Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, emitentului actului administrativ i-a fost transmisă adresa nr. 10176/1/12.09.2022 prin care i s-a solicitat să precizeze punctual dacă, prin hotărârea adoptată, consiliul local a aprobat: 1. Preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a locului de participare în competiţii a echipei de fotbal AFC Unirea 1924 sau 2. preluarea locului de participare în competiţii şi a echipei de fotbal AFC Unirea 1924.

Urmarea demersului Instituţiei Prefectului, în data de 13.09.2022, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a procedat la adoptarea Hotărârii nr. 436 prin care «se aprobă îndreptarea erorii materiale din preambulul dispozitivului Hotărârii nr. 362/09.08.2022 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, precum şi în anexele la aceasta», în sensul că, în loc de «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în Campionatul Naţional Liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924» se va citi «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, a dreptului de participare în Campionatul Naţional Liga 3 de la Asociaţia Fotbal Club UNIREA 1924 la CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA, începând cu sezonul 2022 – 2023».

Luând în considerare cele anterior prezentate cu privire la actul administrativ la care faceţi trimitere (n.a. – prin cererea nr. 13411/08.11.2022 adresată Instituției Prefectului Alba de ziarul „Unirea”), ale cărui erori au fost îndreptate corespunzător prin Hotărârea nr. 436/2022, menţionăm că nu au fost identificate elemente de nelegalitate care să atragă aplicarea prevederilor art. 3 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”, arată prefectul Nicolae Albu, într-un răspuns pentru ziarul Unirea.

Practic, din tot ceea ce înseamnă patrimoniul unui club de fotbal (jucători, echipament, elementele de identificare – steag, culori, stemă – brand, palmares, drept de participare la competiții), Primăria Alba Iulia a preluat doar dreptul de a participa la competiții începând din acest an, obținând și semnăturile fotbaliștilor pentru a juca la CSM Unirea Alba Iulia chiar din acest sezon de Liga 3.

Altfel spus, e ca și cum ai da cuiva mașina doar să o conducă, fără să fie proprietar!

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga 4, etapa a 12-a: CIL Blaj, Viitorul Sântimbru și Viitorul Vama Seacă – victorii la scor!!! Romică David – 18 goluri pentru Performanța

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a câștigat fără emoții la Galtiu și ocupă poziția secundă a ierarhiei după penultima rundă a turului din Liga 4. CIL Blaj a repurtat cea mai clară victorie a sezonului și are 6 meciuri din 6 câștigate pe teren propriu în acest  tur, fiind sigură că-l va încheia pe podium. Și Viiitorul Vamă Seacă a făcut scor la Daia Română.

*Performanța Ighiu – Inter Unirea 1-1 (0-0). Apetri (Performanța) a fost eliminat în minutul 68. Un teren extrem de greu a influențat calitatea întâlnirii. Interiștii reușesc a doilea egal consecutiv în deplasare, iar golgheterul Romică David are 18 goluri marcate din totalul de 28!

*Spicul Daia Română – Viitorul Vama Seacă 0-5 (0-4). Dăienii pierd aspru la ultima reprezentație internă și au două jocuri în care au încasat 14 goluri. Oaspeții au 5 meciuri câștigate din ultimele 6

Elit - Gustul Desăvârșit

*Viitorul Sântimbru – GT Sport Alba Iulia 3-0 (2-0). Șapte etape imbatabile pentru echipa condusă de Adrian Bicheși, cu 4 victorii și 3 remize, sântimbrenii fiind siguri că vor încheia turul pe podium (un punct avans față de CIL).

*CIL Blaj – CS Zlatna 7-1 (1-1). Blăjenii au fost conduși la un moment dat, însă s-au dezlănțuit și au repurtat cel mai clar succes al toamnei, rezultat care coincide cu cea mai aspră înfrângere a oponenților. CIL are maximum de puncte pe teren propriu, remarcându-se juniorul Mihuț (n. 2005) – gol și două pase decisive, plus tripla lui Mihu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea