Rămâi conectat

Sport

FOTO: membrii afiliaţi ai AJF Alba au acceptat ca Şurianu Sebeş, CSO Cugir şi ASC Pianu să joace în Liga a IV-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AJF Alba adunare generala 35Păstrând proporţiile, ceea ce s-a întâmplat la FRF în cazul noii echipe a Craiovei, CS U Craiova (ajunsă în Liga 1, deşi s-a înfiinţat în vara trecută), s-a petrecut astăzi în cadrul Adunării Extraordinare a AJF Alba, când cei prezenţi au acceptat, prin vot propunerea ca în următoarea ediţie a Ligii a IV-a să participe 16 echipe şi în consecinţă au parafat prezenţa a 3 echipe, Şurianu Sebeş, CSO Cugir şi ASC Pianu în al 4-lea eşalon, deşi nu au obţinut acest lucru prin „criteriul sportiv”.

În momentul votului, mai precis al numărării opţiunilor a fost un decalaj evident între opţiunile exprimate (42 în total, dintre cei 64 prezenţi la începutul şedinţei) şi persoanele aflate în sală, lucru care a stârnit nedumerire. Până la urmă, ceea ce s-a decis în Biroul Executiv al AJF Alba joi a primit girul reprezentanţilor fotbalului amator şi pentru a se evita situaţia de anul trecut (cu refecerea ţintarului) s-a modificat un punct din regulament.

AJF Alba adunare generala 105Sub acoperirea voturilor exprimate dar şi cu amendamentul propus de Dalia Sport Daia Română (în ediţia viitoare poate solicita un loc în Liga a IV-a numai după un an de activitate în competiţiile AJF) s-a acceptat varianta cu 16 echipe, dintre care trei care nu au obţinut acest drept pe teren, în plus fiind complicate şi situaţiile de la Ighiu şi Şpring, cu noi denumiri ale echipelor.

De asemenea, deşi exista o propunere în vederea reducerii numărului obligatoriu de tineri jucători prezenţi în teren din punct de vedere al vârstei, a rămas ca la Liga a IV-a să fie folosiţi 3 fotbalişti născuţi după 1 ianuarie 1992, iar la Liga a V-a 3 jucători născuţi după 1 ianuarie 1989 (mai puţin cu unul decât în ediţia anterioară).

*Necesară înfiinţarea unei competiţii pentru juniorii B1!

Un alt punct interesant al dezbaterilor a fost ideea înfiinţării unei competiţii dedicate juniorilor B1, tocmai în ideea acoperirii din punct de vedere fotbalistic al golului existent între grupele de juniori C şi cele A1. „În fapt este o preocupare menită să ajute generaţiile de 14 şi 16 ani, care în proporţie covâşitoare se pierd, pentru nu au unde juca. Este o necesitate, pentru că, la nivel judeţean, numai Alba Iulia şi Sebeş au juniori republicani„, a explicat un antrenor din sectorul juvenil.

[nggallery id=2144]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea