Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Marșul pentru viață, pentru femeie, pentru familie, pe străzile Cugirului

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Marsul pentru viata 2016”, organizat pentru  prima dată în orasul Cugir, a avut  ca tema sloganul ,,Pentru  viată, pentru femeie, pentru familie”, demers care sustine sprijinirea femeilor pe perioada sarcinii, alegerea vietii nu a avortului, crearea de centre de sprijin cu consiliere psihologica, religioasa, juridica, oferirea de alimente, serviciu, locuinta, pentru depasirea situatiilor de criza din timpul sarcinii.

Marsul pentru viata - Cugir37Marsul de la Cugir a fost  inițiat de către preotul paroh, părintele, Ioan Cândea, Parohia 6 , – Biserica  ,,Sfinții Trei Ierarhi”, cu  participarea preotilor parohi: Mihai Gălățeanu- Biserica  ,,Adormirea Maicii Domnului”,  Adrian Aldea- Biserica ,,Sfântul Gheorghe”,  Marius Neştian – Biserica ,,Sfântul Ioan Botezătorul”,  Florin Bărbuşu de la Biserica din Ocolişu Alba. În fața Bisericii ,,Trei Ierarhi”, Grupul ,,Mlădițe Cugirene” condus de profesoara Ionela Popa a susținut un scurt program de cantece,  timp in care s-au împartit pancarte, baloane, iar un număr destul de mare de fluturași cu mesaj specific manifestării organizate  au fost dăruiți trecătorilor.

Citește și Circa 1.000 de persoane la ”Marșul pentru viață” de la Alba Iulia. ”Avortul ucide România”

După ce părintele Ioan  Candea a rostit Tatăl Nostru, participanții la eveniment și grupul elevilor condusi de prof esorii: Laura Teban , Luminita Sgubea,  Alin Brândușan, Rodica Gălățeanu, Daniela Pascal, Marcel Cibu, Aurora Andriuc, Mihaela Stoica ,Alin Teodorescu si Tatiana Ungurianu au  pornit într-o procesiune pe traseul Parcul Doina – Strada Alexandru Sahia – Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”. Pe treptele lăcașului de cult, preotii au rostit rugaciuni , după care  a urmat un spectacol susținut de grupul ,,Mlădițe Cugirene” și grupul Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain” condus de Marcel Cibu.

Participanții, însoțiți de jndarmi și polițiști locali a  continuat marșul spre Casa Orășenească de Cultură,  după care, o patrte dintre ei s-au indreptat spre sala de spectacole  a instituției locale de cultură pentru a lua parte la Conferința religioasă susținută de părintele Jan Nicolae de la facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La manifestare au fost prezenți, primarul Adrian Teban și președintele Asociației Pro Cugir Aurel Voicu.

(C.P.)

[nggallery id=1838]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea