Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Marșul pentru viață, pentru femeie, pentru familie, pe străzile Cugirului

Publicat

în

”Marsul pentru viata 2016”, organizat pentru  prima dată în orasul Cugir, a avut  ca tema sloganul ,,Pentru  viată, pentru femeie, pentru familie”, demers care sustine sprijinirea femeilor pe perioada sarcinii, alegerea vietii nu a avortului, crearea de centre de sprijin cu consiliere psihologica, religioasa, juridica, oferirea de alimente, serviciu, locuinta, pentru depasirea situatiilor de criza din timpul sarcinii.

Marsul pentru viata - Cugir37Marsul de la Cugir a fost  inițiat de către preotul paroh, părintele, Ioan Cândea, Parohia 6 , – Biserica  ,,Sfinții Trei Ierarhi”, cu  participarea preotilor parohi: Mihai Gălățeanu- Biserica  ,,Adormirea Maicii Domnului”,  Adrian Aldea- Biserica ,,Sfântul Gheorghe”,  Marius Neştian – Biserica ,,Sfântul Ioan Botezătorul”,  Florin Bărbuşu de la Biserica din Ocolişu Alba. În fața Bisericii ,,Trei Ierarhi”, Grupul ,,Mlădițe Cugirene” condus de profesoara Ionela Popa a susținut un scurt program de cantece,  timp in care s-au împartit pancarte, baloane, iar un număr destul de mare de fluturași cu mesaj specific manifestării organizate  au fost dăruiți trecătorilor.

Citește și Circa 1.000 de persoane la ”Marșul pentru viață” de la Alba Iulia. ”Avortul ucide România”

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce părintele Ioan  Candea a rostit Tatăl Nostru, participanții la eveniment și grupul elevilor condusi de prof esorii: Laura Teban , Luminita Sgubea,  Alin Brândușan, Rodica Gălățeanu, Daniela Pascal, Marcel Cibu, Aurora Andriuc, Mihaela Stoica ,Alin Teodorescu si Tatiana Ungurianu au  pornit într-o procesiune pe traseul Parcul Doina – Strada Alexandru Sahia – Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”. Pe treptele lăcașului de cult, preotii au rostit rugaciuni , după care  a urmat un spectacol susținut de grupul ,,Mlădițe Cugirene” și grupul Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain” condus de Marcel Cibu.

Participanții, însoțiți de jndarmi și polițiști locali a  continuat marșul spre Casa Orășenească de Cultură,  după care, o patrte dintre ei s-au indreptat spre sala de spectacole  a instituției locale de cultură pentru a lua parte la Conferința religioasă susținută de părintele Jan Nicolae de la facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La manifestare au fost prezenți, primarul Adrian Teban și președintele Asociației Pro Cugir Aurel Voicu.

(C.P.)

[nggallery id=1838]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare