Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Maratonul vaccinării în weekend, în Alba: Imunizare în straie populare la Fărău. Câte persoane au primit serul la nivelul județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și în weekendul care tocmai s-a încheiat, instituțiile implicate în campania de vaccinare din județ au făcut eforturi susținute pentru derularea în condiții bune a activităților de vaccinare în mai multe localități din județul Alba, într-un „maraton” de două zile în care s-au vaccinat peste 300 de persoane. Activitățile de vaccinare s-au derulat cu implicarea directă a autorităților publice locale.

Un eveniment cu totul aparte a avut loc în localitatea Fărău, unde cetățenii îmbrăcați în haine populare au participat într-un număr foarte mare la Sfințirea lăcașului de cult din comună, iar ulterior, împreună cu autoritățile locale și județene, au dorit să transmită un mesaj puternic de solidaritate și de revenire la normalitate prin participarea la acțiunea de vaccinare.

Un alt eveniment important a avut loc la Jidvei, unde au fost vaccinate aproximativ 150 de persoane într-o singură zi. Caravana mobilă a poposit în ultimele zile în localitățile din Munții Apuseni (Meteș, satele aparținătoare de Zlatna, Sohodol, Vidra, Avram Iancu, Vadu Moților, Poiana Vadului, Albac și Gârda de Sus), iar echipele mobile din Aiud și Alba Iulia au vaccinat în week-end în comunele Mirăslău, respectiv Daia Română. De asemenea, locuitorii din Răhău au fost vaccinați sâmbătă și duminică de către echipe de la centrul de vaccinare din Municipiul Sebeș.

Prefectul județului Alba, dl. Nicolae Albu mulțumește pentru implicare autorităților locale, primarilor și mai ales cetățenilor care se vaccinează, sprijinind astfel campania de vaccinare prin implicarea activă în toate evenimentele care se vor desfășura în perioada următoare și în celelalte localități din județ! Totodată, mulțumește personalului medical și auxiliar, voluntarilor și reprezentanților DSP Alba care zilnic se implică în procesul de vaccinare, atât în centrele fixe, cât și la centrele mobile.

Până în acest moment, la nivelul județului Alba au fost vaccinate 83.910 persane, dintre care 65.289 au primit și doza de rapel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea