Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Maeștrii cubului Rubik se vor duela în ALBA: CONCURS de speedcubing pentru profesioniști și iubitori de provocări, organizat la Alba Iulia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maeștrii cubului Rubik se vor duela în ALBA: CONCURS de speedcubing pentru profesioniști și iubitori de provocări, organizat la Alba Iulia

Alba Iulia va deveni, pentru câteva zile, scena unui concurs oficial de speedcubing, menit să testeze abilitățile participanților în rezolvarea faimosului cub Rubik, la care vor fi invitați atât profesioniști ai acestui sport, precum și diverși iubitori de provocări.

Așa cum transmite și Briciu Petru Bogdan, organizatorul acestui eveniment, concursul va fi organizat la sala de sport a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, în zilele de 28-29 octombrie, iar intrarea în cadrul acestuia este liberă pentru orice eventuali doritori.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Începem de dimineață pe la 9 și terminăm seara pe la 6-7, sunt mai multe probe (eventuri) la care fiecare persoană alege dacă vrea să participe sau nu. O să vină cam cei mai buni din țară la competiție (care dețin recorduri naționale) și o grămadă de noi-veniți (care n-au mai participat până acum) deci practic oricine vine e bine-venit la competiție”, a precizat Petru, pentru ziarulunirea.ro.

Cei care doresc să ia parte la această competiție o pot face înscriindu-se pe site-ul WCA, plata fiind de 50 de lei fizic la competiție. Linkul se poate accesa AICI

Dintre numele cunoscute în rândul concurenților, care se bucură de un succes pe plan național și internațional, următorii profesioniști vor lua parte la competiție:

  • Haluk Ulkusal (detine recordul national la medie 3×3 si top 3 la 4×4, 5×5, 3×3 cu o mana si pyraminx)
  • Martin Fronescu (detine recordul la 3×3 cu o mana, 2×2 single si top 3 la 3×3 4×4 2×2)
  • Ianis Costin Chele (detine recordul la 3×3, clock, megaminx, pyraminx, skewb, si este in top in general)
  • Vasile Dan (specialist in a rezolva cuburi cu ochii inchisi)
  • János Bereczki (detine recordurile la cuburile mari (5×5,6×6,7×7)

Speedcubing-ul este activitatea care se ocupă cu rezolvarea cubului Rubik și a puzzle-urilor mecanice într-un timp cât mai scurt.

Este hobby-ul pasionaților de cub Rubik. Acești pasionați organizează întâlniri, târguri și în special concursuri de rezolvare rapidă. Aceste concursuri sunt organizate și reglementate de World Cube Association (WCA).

În prezent, gama acestor puzzle-uri s-a extins pornind de la cubul Rubik 3x3x3 și conține cuburi cu mai multe straturi, însă și puzzle-uri mecanice cu diverse forme.

Cel care va oficializa această competiție va fi Mihai Căpăţinescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea