Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Mă voi antrena până la capătul puterilor!”. Levente Polgar, sportivul fără o mână din Aiud, are nevoie de sprijin pentru a-și îndeplini visul de a participa la cel mai greu maraton din lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Levente Polgar, sportivul fără o mână din Aiud, are nevoie de sprijinul nostru. În această perioadă el se pregătește intens pentru una dintre cele mai mari provocări din viața sa, ”6633 Arctic Ultra”, cel mai greu maraton din lume. Este singurul sportiv cu handicap admis să participe la această aventură extremă, iar până la sfârșitul lunii octombrie trebuie să achite un avans de 3.150 £ pentru validarea în competiție, bani de care nu dispune momentan.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Levi povestește despre cum se pregătește pentru visul său și cum reușește să își împartă timpul între carieră și familie. De asemenea, le transmite un mesaj celor care au posibilitatea și vor să-i întindă o mână de ajutor.

Te-aș purta în suflet, când aș alerga la temperaturi de -50˚C, de-a lungul a peste 500 de kilometri. Voi alerga mai departe, indiferent de condiții… trebuie să o fac, mă voi antrena până la capătul puterilor, voi face ca visul meu să devină al tău, al lui, al nostru…”, spune Levi. Pe lângă taxa de participare, acesta are nevoie de alți aproximativ 15.000 de euro, pentru drum, cazare, sanie și echipamente speciale.

Reamintim că Levi  şi-a pierdut braţul drept la vârsta de 6 ani, după ce a ajuns sub roțile unui tren.

Mai jos, mesajul emoționant postat de Levente pe rețeaua de socializare:

”Îmi potrivesc cronometrul și pornesc!

Oare pentru a câta oară-n viață? Și oare până când voi mai putea face asta? Nu știu ce-mi rezervă soarta, dar știu că mai am vise de îndeplinit, dintre care unul devine și scop al vieții mele din următoarea perioadă…

Alerg de unul singur și las în dreapta mea, unul câte unul, stâlpii și plasa ruginită a stadionului „Metalul” din Aiud, locul meu de baștină. Las în urma mea amintiri neplăcute ale copilăriei mele cu care mă voi lupta de-a lungul întregii vieți. La doar câteva ture solicitante de stadion, observ în stânga mea o mâna de copii veseli care se jucau, mai apoi alergau pe lângă mine întrecându-mă și strigându-mi că ei sunt campioni, ei sunt cei câștigători… le-am zâmbit, i-am felicitat și i-am chemat să vină și în zilele următoare, să alergăm împreună, amintindu-le că doar așa pot deveni adevărați campioni. Treptele care erau pe vremuri pline de galeria tumultoasă a suporterilor din Aiud, sunt acum pista mea de antrenament, le urc și le cobor de zeci și sute de ori contra cronometru, mânat fiind de ambiția de a-mi realiza visul. Visul meu, poate deveni al prietenilor mei, al celor care au încredere în mine, al tuturor oamenilor buni din țara aceasta…

Fiecare zi o încep visând, fiind conștient că doar muncind mai mult și mai bine voi putea să mă întreţin, dar și să pot pune un ban deoparte pentru marele meu vis. Muncesc în construcții, îmi iubesc mult munca deși îmi este uneori greu să-mi depășesc condiția. Îmi doresc ca tot ce fac să fie de calitate deoarece pun mult suflet în munca mea, în același timp sunt foarte bucuros și mulțumit atunci când reușesc să-i mulțumesc pe cei din jurul meu.

Frânt de activitatea cotidiană, mă întorc la familia mea, la căsuța și curtea pe care nu le-aș schimba pe niciun palat din lume, îl intreb mereu pe Hector, câinele meu, despre vis… mă înțelege precum un om. Hector îmi este cu adevărat prieten și parcă îmi spune mereu că totul va fi bine.

Îmi iau apoi echipamentul atât de drag mie, și merg acolo unde mă simt bine, unde simt că pot face mai mult și mai mult… pe pista de alergare, pe câmp, pe dealuri sau în tribune. Uneori, lumea amintirilor din partea mea dreaptă mă întristează, dar întotdeauna apar din stanga sunete și voci, chipuri de copii și oameni dragi, evenimente și vise care mă fac să fiu fericit, să lupt în continuare, să mă pregătesc pentru visul meu… ARCTIC ULTRA MARATHON!

Voi încerca să merg acolo, unde diferența dintre viață și moarte e infimă, unde doar sufletul și puterea interioară a omului îl poate face să devină un învingător și să termine cursa din „iadul alb”. Am fost, deci, acceptat să mă înscriu la Arctic Marathon, fapt ce constituie o premieră pentru această competiţie, singurul sportiv din lume care ar alerga cu o singură mână.

Partea cea mai grea pentru mine va fi în perioada care urmează, până la sfârșitul lunii Octombrie trebuie să respect termenul limită și să achit 3.150 £ (Lire Sterline), reprezentând avansul pentru validarea în competiție. Voi face eforturi, voi munci și mai mult, însă nu va fi deloc ușor. Dacă consideri că poți să-mi fi alături, să mergem împreună pe acest drum, aș rămâne recunoscător! Te-aș purta în suflet, când aș alerga la temperaturi de -50˚C, de-a lungul a peste 500 de kilometri.

Voi alerga mai departe, indiferent de condiții… trebuie să o fac, mă voi antrena până la capătul puterilor, voi face ca visul meu să devină al tău, al lui, al nostru…
Cu mult respect și recunoștință notez mai jos numerele de cont bancar, în cazul în care doriți și aveți posibilitatea sa mă sprijiniți să-mi duc visul acolo… ARCTIC ULTRA MARATHON 2018!, Levi.

Informații despre cont:
Nume: POLGAR LEVENTE IOAN
Banca Transilvania: RO24BTRLRONCRT0329751501 (RON)
RO71BTRLEURCRT0329751501 (EUR)
Cod SWIFT: BTRLRO22ABI

[nggallery id=4627]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea