FOTO. Lucrările de reabilitare a DJ107K, între Galda de Jos și Întregalde, încep în octombrie: Drumul, predat constructorului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Lucrările de reabilitare a drumului județean 107 K, între Galda de Jos și Întregalde, vor începe la începutul lunii octombrie, luni având loc predarea amplasamentului către constructor, iar în următoarea perioadă va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

”Azi predarea amplasamentului către constructor la DJ107K (Galda de jos -Intregalde). Urmează ordinul de începere al lucrării. Estimez ca la începutul luni octombrie sa începem efectiv execuția (aviz cârcotașilor)!!!”, a scris, luni, vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Hațegan, pe Facebook.

ELIT

Consiliul județean Alba a lansat licitația pentru obiectivul de investiții ”Consolidare corp drum județean DJ 107 K: Galda de Jos – Mesentea – Benic – Întregalde, Jud. Alba, km 17+700 – 23+700”.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost 7,2 milioane de lei de lei, potrivit unui anunț postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

”Execuţie de lucrări pentru obiectivul de investiţii „Consolidare corp drum județean DJ 107 K: Galda de Jos – Mesentea – Benic – Întregalde, Jud. Alba, km 17+700 – 23+700” in conformitate cu documentatia de atribuire atasata si proiectul tehnic. Natura lucrarilor care trebuie achizitionate: Executia lucrarilor de modernizare a drumului judetean DJ 107K, ce constau in: refacerea structurii rutiere, modernizarea, si consolidarea ei, asigurarea scurgerii apelor prin executia de santuri de pamant, santuri betonate, podete tubulare, lucrari de consolidare a terasamentelor prin executia de ziduri de sprijin din gabioane, executia de poduri noi, asigurarea sigurantei circulatiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.)”, se arata în descrierea achiziției publice.

Drumul județean DJ 107 K: Galda de Jos (DJ 107 H) – Mesentea – Galda de Sus – Măgura – Poiana Galdei – Modoleşti – Întregalde – Ivăniş – Ghioncani – DJ 107 I (Bârleşti) traversează localităţile Galda de Jos, Mesentea, Galda de Sus, Măgura, Poiana Galdei, Modoleşti, Întregalde, Ivăniş, Ghioncani și Bârleşti, asigurând legătura cu drumul județean DJ 107H și drumul național DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 37,5 km iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5,00 – 6,00 m, cu o lățime a părții carosabile între 4,00 – 5,00 m și acostamente cu lățimi variabile de 0 – 0,50 m. Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat între km 0+000 – 17+700, iar restul de 19,8 km este pietruit.

Tronsonul de drum județean DJ107K poziționat de la km 17+700 – km 23+700, respectiv în intravilanul și extravilanul comunei Intregalde, prezentă numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419