Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Lucrările de reabilitare a DJ107K, între Galda de Jos și Întregalde, încep în octombrie: Drumul, predat constructorului

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a drumului județean 107 K, între Galda de Jos și Întregalde, vor începe la începutul lunii octombrie, luni având loc predarea amplasamentului către constructor, iar în următoarea perioadă va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

”Azi predarea amplasamentului către constructor la DJ107K (Galda de jos -Intregalde). Urmează ordinul de începere al lucrării. Estimez ca la începutul luni octombrie sa începem efectiv execuția (aviz cârcotașilor)!!!”, a scris, luni, vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Hațegan, pe Facebook.

Consiliul județean Alba a lansat licitația pentru obiectivul de investiții ”Consolidare corp drum județean DJ 107 K: Galda de Jos – Mesentea – Benic – Întregalde, Jud. Alba, km 17+700 – 23+700”.

Electrica Furnizare Discount

Valoarea estimată a lucrărilor a fost 7,2 milioane de lei de lei, potrivit unui anunț postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

”Execuţie de lucrări pentru obiectivul de investiţii „Consolidare corp drum județean DJ 107 K: Galda de Jos – Mesentea – Benic – Întregalde, Jud. Alba, km 17+700 – 23+700” in conformitate cu documentatia de atribuire atasata si proiectul tehnic. Natura lucrarilor care trebuie achizitionate: Executia lucrarilor de modernizare a drumului judetean DJ 107K, ce constau in: refacerea structurii rutiere, modernizarea, si consolidarea ei, asigurarea scurgerii apelor prin executia de santuri de pamant, santuri betonate, podete tubulare, lucrari de consolidare a terasamentelor prin executia de ziduri de sprijin din gabioane, executia de poduri noi, asigurarea sigurantei circulatiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.)”, se arata în descrierea achiziției publice.

Drumul județean DJ 107 K: Galda de Jos (DJ 107 H) – Mesentea – Galda de Sus – Măgura – Poiana Galdei – Modoleşti – Întregalde – Ivăniş – Ghioncani – DJ 107 I (Bârleşti) traversează localităţile Galda de Jos, Mesentea, Galda de Sus, Măgura, Poiana Galdei, Modoleşti, Întregalde, Ivăniş, Ghioncani și Bârleşti, asigurând legătura cu drumul județean DJ 107H și drumul național DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 37,5 km iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5,00 – 6,00 m, cu o lățime a părții carosabile între 4,00 – 5,00 m și acostamente cu lățimi variabile de 0 – 0,50 m. Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat între km 0+000 – 17+700, iar restul de 19,8 km este pietruit.

Tronsonul de drum județean DJ107K poziționat de la km 17+700 – km 23+700, respectiv în intravilanul și extravilanul comunei Intregalde, prezentă numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.

 

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Operațiune INEDITĂ la Mihoești: Un cățel căzut în zona barajului, SALVAT de către pompieri

Publicat

în

FOTO| Operațiune INEDITĂ la Mihoești: Un cățel căzut în zona barajului, SALVAT de către pompieri

Pompierii din Apuseni au avut parte de o misiune inedită, au salvat un câine care a căzut în zona Barajului Mihoești.

Aceștia au intervenit pentru salvarea unui câine, în localitatea Mihoești, care a căzut în zona barajului.

Electrica Furnizare Discount

Deși speriat, cățelul este în siguranță datorită unor intervenției prompte a pompierilor militari determinați să lupte pentru orice suflet aflat în nevoie.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe centura ocolitoare a Municipiului Alba Iulia: Două persoane au ajuns la SPITAL, în urma coliziunii unui TIR cu un autoturism

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe centura ocolitoare a Municipiului Alba Iulia: Două persoane au ajuns la SPITAL, în urma coliziunii unui TIR cu un autoturism

Un accident rutier a avut loc miercuri, 22 septembrie, în jurul orei 17.00, pe șoseaua ocolitoare a Municipiului Alba Iulia, în zona intersecției cu DJ 107 – Drâmbar.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre coliziunea între un TIR și un autoturism.

Electrica Furnizare Discount

În urma evenimentului rutier, două victime au fost transportate la spital.

Revenim cu amănunte.

FOTO: arhivă

Citește mai mult

Ştirea zilei

AMENDĂ de câte 5.000 lei pentru TREI bărbați din Bucerdea Grânoasă care au plecat din CARANTINĂ, după ce s-au întors din străinătate

Publicat

în

AMENDĂ de câte 5.000 lei pentru TREI bărbați din Bucerdea Grânoasă care au plecat din CARANTINĂ, după ce s-au întors din străinătate

Acțiunile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt continuate de către Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 617 persoane aflate în carantină, 283 aflate în izolare și au fost organizate 11 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 270 persoane. Alte 17 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Electrica Furnizare Discount

Au fost controlate 14 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 53 de terase, restaurante, fastfood-uri și 51 mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 13 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Blaj, au fost legitimate 115 persoane, au fost verificate 72 de autovehicule și au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, din care 8 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au depistat trei bărbați, de 19, 22 și 35 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, care nu au respectat măsura carantinării și au părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-au întors din străinătate.

Cei trei bărbați au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

Acțiunile de control vor continua.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare