Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Lucrările de modernizare a DJ107 Alba Iulia – Teleac și a podului peste Ampoi, finalizate până la sfârșitul anului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lucrari DJ 107 pod-drum Teleac (4)Lucrările pentru modernizarea ultimei porțiuni din Drumul Județean 107C, Alba Iulia-Drâmbar, de circa 2 kilometri și a tronsonului Colibi – Secășel, de 4,5 lm, sunt începute și au ca termen de finalizare luna august 2013.

În ceea ce privește consolidarea a podului de pe DJ 107, peste râul Ampoi, din apropierea centurii ocolitoare a municipiului Alba Iulia, se desfășoară pe un sens de mers, iar potrivit constructorului, vor fi finalizate până la sfârșitul anului acesta.

Consiliului Județean Alba este beneficiarul și finanțatorul acestor investiții. Responsabil de acest domeniu, Florin Roman, vicepreședintele instituției s-a deplasat în teren pentru a urmării dacă se lucrează și cum avansează lucrările.

Câștigătoarea licitației pentru realizarea celor trei investiții, care se ridică la suma de  peste 3.500.000 de lei,  este societatea Newamport Compani SRL. Reprezentanții companiei se aflau la lucru pe tronsoanele de drum și la pod de asemenea.

O problemă apărută la intrarea în mai mult gospodării din Drâmbar, aflate în pantă în raport cu drumul, este îngreunarea accesului cu autoturismul în curte din cauza bordurii formate în urma turnării covorului asfaltic. Situația urmează însă să fie remediată pentru ca localnicii respectivi să își poată folosi, ca și până acum, curțile gospodăriilor.

Pe tronsonul de 2 kilometri din DJ 107C, Alba Iulia-Drâmbar, aflat în avansată stare de degradare, va fi refăcut carosabilul și vor fi amenajate parcări, pe anumite porțiuni urmând să fie scoase plăcile de beton din drumul vechi.

La podul peste Ampoi au fost executate lucrări de reparaţii și consolidare, iar lucrările de întreţinere constau în reparaţii la parapete şi refacerea parţială a căii pe partea carosabilă. Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumului DJ 107, se realizează lucrări de consolidarea structurii podului astfel încât acesta să aibă un gabarit corespunzător a două benzi de circulaţie. Perioada de garanţie de bună execuţie este de 24 luni de la terminarea lucrărilor.

Costul lucrărilor de modernizare a celor două porțiuni de DJ se ridică la peste 3.000.000 de lei, iar pentru consolidarea a podului de pe DJ 107, peste râul Ampoi la 643.390 de lei (aproximativ 140.000 de euro).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea