Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Lucrări pe drumul de acces spre noul pod peste râul Mureș care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări pe drumul de acces spre noul pod peste râul Mureș care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia

La Ciugud se lucrează intens pe drumul de acces spre noul pod peste râul Mureș care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia.

„Știm că este sâmbătă, dar nu avem timp de odihnă. Lucrăm pe drumul de acces spre noul pod peste Râul Mureș. Podul este aproape gata… urmează cele două bretele rutiere de acces. Profităm de fiecare zi cu soare, în speranța că vom reuși să finalizam cât mai repede această investiție extrem de importantă pentru comunitatea noastră”, au scris reprezentanții primăriei pe facebook.

Podul peste râul Mureș are lungime totala de 133,90 m și va avea o lățime de 11,30 m ( 2×3,75 m carosabil + 2×1,90 m trotuar). Este format din 4 deschideri de 30 m fiecare și are o structură pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat cu armătură. Grinzile au o lungime de 30 m si o inaltime de 1,60m.

Valoare totată a investiției este de 13.192.722 de lei fără TVA , iar lucrarea este executată de S.C. Elis Pavaje împreună cu firma subcontractată Dacia Faber SRL. Podul va înlocui practic puntea pietonală de la Șeușa. În cadrul aceluiași contract este prevăzută și modernizarea unor drumuri de acces în comuna Ciugud. Construirea podului și drumurilor de acces în comuna Ciugud va duce, în primul rând, la crearea unei rute facile de transport către municipiul Alba Iulia și către principala rută de transport terestru, dar vor constribui de asemenea și la creșterea mobilității locuitorilor din zonă, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane, condiții sociale normale pentru locuitorii comunităților locale etc.

Proiectul cuprinde două sectoare de drum și podul care va avea o lungime de 133,90 m. Drumul de acces DC 307 tronson I în lungime de 1187 m. Al doilea sector, drumul de acces din zona industrială DC 307, tronson II, lungimea totala 454 m, de la racordul cu drumul județea DJ 107 C și până la km 0+350.

Lungimea totală a a drumului de acces DC 307 este de 1790,21 m., tronson I si II, și va avea 2 benzi de circulație, pe o lățime totala de 5,50 m, cu 2×0,75 m acostamente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea