FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-1 (1-1) | „Alb-negrii”, în sfârșit victorie!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Unirea Alba Iulia a câștigat ultima reprezentație internă a toamnei, împotriva Sticlei Arieșul Turda, „alb-negrii” reușind să ia trei puncte mari într-un moment delicat. Trupa lui Bicheși s-a impus la limită, scor 2-1 (1-1), reușind, cu mari emoții în final, să îndepărteze presiunea precedentelor rezultate dezamăgitoare, când avea o victorie și 4 înfrângeri.

Gruparea albaiuliană s-a impus la limită grație reușitelor semnate de Marian Guț și Daniel Lupșan, ambii marcând în premieră în „alb-negru”! Uniriștii încheie sezonul cu trei deplasări, la Galda de Jos (restanța de miercuri), Hunedoara și Cugir.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Daniel Lupșan: „Mă bucur că, în sfârșit, am marcat pentru Unirea”

„Mă bucur că, în sfârșit am marcat pentru Unirea, că am spart gheața în alb-negru. Însă mai importantă este bucuria de la final pentru cucerirea tuturor punctelor”, a spus Daniel Lupșan, jucătorul împrumutat de la Industria. „O victorie meritată, felicit băieții pentru atitudine și mă bucur pentru reușitele lui Guț și Lupșan. Puteam tranșa soarta întâlnirii din prima repriză, însă avem meteahna asta să scăpăm adversarul din mână și să-i permitem să revină în joc. Este un pas spre ceea ce ne-am propus și din aproape în aproape ne dorim să ajungem între primele 5 locuri„, a spus antrenorul Adrian Bicheși.

*1-0, MIN. 7: GUȚ a marcat din alunecare, din 5 metri, la un șut al lui Fetița, respins de Onciureu;i

*1-1, MIN. 43: SALCĂU a transformat un penalty, cu un șut în stânga lui Sporea, lovitura de pedeapsă fiind acordată pentru henț comis de Zsigmond, la un duel aerian

*2-1, MIN. 50: cap D. LUPȘAN, din 6 metri, la cornerul lui Selagea, primul ol pentru Unirea al jucătorului venit de la Industria

Actul secund este deschis de oportunitatea lui Paleoca (48), scăpat singur, a trimis din 14 metri, în diagonală, alături. Uniriștii au preluat avantajul, însă Ionescu (52) a reluat din foarfecă, iar Sporea a prins. Fetița (77) a șutat din 15 meri, Onciu a respins din vinclu. Al. Giurgiu (90+3) a îndepărtat din fața porții goale un balon extrem de periculos. Sporea (90+5) a respins incredibil la reluarea lui Cimpoieșu

Minutul 2, reluare cu capul Lemnaru, alături, din 7 metri, la centrarea lui Salcău. În minutul 25, Ciurcui a tras slab de la marginea careului. M. Codrea (28), scăpat singur, a tras alături din poziție excelentă. Același atacant cugirean a șutat de la 16 metri, Onciu a prins în doi timpi (32). M. Codrea (27) a scăpat singur, dar s-a încurcat, minjea ajungând la Bucurică, ce a șutat periculos în diagonală. O ocazie bună Lemnaru (40), cap alături

Este multă presiune pe “alb-negri”, atât la nivelul jucătorilor cât și a băncii tehnice, după dezamăgirea cruntă de la anterioara dispută acasă, un usturător 1-4 cu Avântul Reghin, acum două săptămâni. Amânarea duelului județean de la Galda menține neschimbată situația în ce-i privește pe amfitrioni: ultimatum venit de la conducere în condițiile rezultatelor modeste, un succes și 4 înfrângeri înregistrate în ultimele 5 întâlniri!

Echipe de start

Unirea Alba Iulia: Sporea – Zsigmond (69, Mâlnă),  D. Lupșan, V. Codrea, Al. Giurgiu – Selagea, Guț–(85, N. Rus), Haj, Fetița (79, F. Morar), Bucurică (46, Circov) – M. Codrea (69, An. David); rezerve Dr. Pop, Dehelean, Joldeș, Bakcsi. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

Sticla Arieșul: Onciu – Cimpoeșu, Cocoară, Ionescu, Manu, Chiș (73, Fl. Dan), Salcău, Ititiesc (65, Al. Savu), Ciurcui (83, Băețan), Lemnaru, Paleoca (65, Svichi); rezerve R. Pop, Pîrv, Vescan, E. Oltean, Val. Marcu. Antrenor Costică Olariu.

Avertismente: Fetița (65)

Arbitri Ar. Răcoare (Curtea de Argeș), Al. Crăciun (Onești), Al. Murariu (București) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), Is. Somolyak (Odorheiu Secuiesc)

Foto: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR

1 comentariu

ciclop 1 noiembrie 2020 at 13:32

in sfarsit: „au spart .. sticla” , dar atentie vine vremea rea , sa nu alunecati pe gheata ” !!!

Comentariile sunt oprite