Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Unirea Alba Iulia – Fotbal Comuna Recea 0-1 (0-0) | Debut cu stângul pentru Adrian Bicheși, prestație palidă a “alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Adrian Bicheși a început cu stângul mandatul său pe banca Unirii Alba Iulia, pierzând pe “Cetate” la meciul de debut în eșalonul terț, scor 0-1 (0-0) cu Fotbal Comuna Recea. Maramureșenii au controlat ostilitățile, fiind mereu periculoși la la buturile lui Suciu, iar R. Rus (53) a deschis scorul cu un șut în stânga portarului, de la marginea careului. “Alb-negrii” s-au prezentat modest în fața unei asistențe reduse, de doar 300 de spectatori, suferind primul eșec intern din actuala stagiune. La întâiul joc oficial după despărțirea de Adorian Himcinschi, uniriștii nu s-au regăsit în faza de atac, Lăsconi fiind izolat în avanposturi. Noua partitură ofensivă a grupării din Cetatea Marii Uniri s-a lăsat așteptată, doar două lovituri libere executate de Selagea fiind trecute în dreptul amfitrionilor. În etapa viitoare, un derby județean sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia, vineri, 16 martie. Unica ocazie de egalare a fost irosită de Giurgiu (90+2), șut alături din 12 metri!

*0-1, MIN. 53: R. RUS (cel mai bun jucător al partidei) a deschis scorul cu un șut de la 16 metri, în stânga lui Suciu, după o acțiune individuală

*Bicheși: „Rezultatul este o consecință a modului cum ne-am prezentat”

La fel ca și în 2007, 0-1 la Lupeni, în Liga a 2-a, antrenorul Adrian Bicheși a debutat cu stângul pe banca Unirii Alba Iulia, echipă ce s-a prezentat modest la prima întâlnire sub comanda sa. „Rezultatul este o consecință a modului cum ne-am prezentat. Din păcate am muncit o lună și jumătate, dar am dat chix la primul examen. Ne-am prezentat sub așteptări, unii jucători m-au dezamăgit. Dacă jucam ce trebuia, adversarul nu trebuia să ne pună probleme. Diferența a făcut-o agresivitatea și plusul de experiență. A fost un meci care dovedește că fotbal se face cu jucători valoroși, nu neaparat tineri”, a declarat Adrian Bicheși, după înfrângerea cu trupa lui Romică Buia.

Oaspeții sunt mai prezenți în joc și amenință buturile lui Suciu în minutul 13 prin Oșan (reluare alături). O ocazie bună a avut Asăujan (23) care a pătruns pe dreapta și a șutat în diagonală!

Romario Rus (28) a fost extrem de periculos, șutând de la 10 metri, în stâlpul stâng, în diagonal, balonul fiind deviat de Suciu! Întâiul șut pe poară al gazdelor este trimis de Selagea (33), din lovitură liberă  de la mare distanță. O partidă modestă, cu puține oportunități, în care vizitatorii au fost mai periculoși. În schimb uniriștii au legat cu greutate, Lăsconi fiind izolat în avanposturi

La reluare R. Rus (46) a șutat din mijlocul careului puțin pe lângă. O  altă liberă executată de Selegea (48) dar A. Bota nu are emoții. Uniriștii continuă să joace departe de pretenții, contând foarte puțin în atac. În actul secund am consemnat debutul în Liga a 3-a a juniorului Adam în distribuția gazdelor.

Interesantă dispută pentru gruparea albaiuliană, unica din Alba ce în intersezon a mutat pe banca tehnică. Maramureșenii conduși de Romică Buia (fost coleg cu Mircea Oprea, secundul unirist, la AEK Poli Timișoara) și-au permis în această iarnă luxul unui cantonament centralizat în Antalya. Confruntarea dintre vecinele de clasament este una dificilă pentru amfitrioni, care trebuie să înceapă cu dreptul sezonul de primăvară, deși lipsesc I. Grozav (suspendat), An. David (nerefăcut) și italianul De Marco (nerezolvat transferul).

*Onacă, în premieră titular

Bicheși a început cu un cuplu inedit de fundași centrali, Onacă și Scrob – primul fiind în premieră titular în acest sezon. Și în linia mediană, am consemnat revenirea lui Goguța după o accidentare de durată, ce a jucat alături de Schiau (a doua oară titular în acest sezon). Uniriștii au construit cu greutate, linia mediană nefiind într-o formă deosebită. În tribune, o asistență redusă, puțin peste 300 de spectatori

Echipe: *Unirea: Căt. Suciu – F. Morar, Onacă, Scrob (67, Al. Man), Al. Giurgiu – B. Ștef (67, Adam), Goguța (80, Matei), Schiau, Davidaș (46, S. Iacșa) – Selagea – Lăsconi; rezerve Ciuperceanu, N. Rus, Tat. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

Fotbal Comuna Recea: A. Bota – Dunva, A. David, Lang, V. Gherman (80, Urs) – Ciocan (85, Bandula), Cuc, Asăujan (68, Mih), Oșan, Chinde (75, Chiorean), R. Rus rezerve Iura, Bandula, Revesz, Opriș. Antrenor Romulus Buia.

[nggallery id=5286]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea