Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Performanţa Ighiu – Avântul Reghin 3-0 (2-0) | În inferioritate numerică, echipa lui Mihai Manea este noul lider!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu a treia victorie consecutivă, Performanța Ighiu este noul lider al Seriei a 5-a din eșalonul terț, după etapa a 8-a a Ligii a 3-a. Formația lui Mihai Manea a învins pe “Cetate” Avântul Reghin, scor 3-0 (2-0) și a urcat pe prima poziție a ierarhiei.

Potopea (17) a deschis scorul cu un șut prin zid la o lovitură liberă (dedicație de ziua lui Poly Marinca), iar Tineiu (45+1) a majorat avantajul (șut pe jos la lansarea lui Fetița). Amfitrionii au irosit un penalty în minutul 20, când șutul lui Fetița a fost parat de Husar (fază controversată, portarul vizitator l-a busculat pe Tineiu). Ziua proastă a golgheterului ighian a continuat și după pauză, când Fetița (56) și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, fiind eliminat direct. Chiar și în “10”, amfitrionii au majorat avantajul prin “rezerva” Seiwerth (78), care s-a distrat cu defensiva adversă și a șutat la colțul lung.

*Mihai Manea: „Echipa merită poziția din clasament”

Am strâns trei victorii consecutive și asta contează cel mai mult. Băieții au înțeles ce le-am transmis, am dominat jocul de la un capăt la celălalt, nevând emoții nici în inferioritate numerică, jucătorii înțelegând ce le-am cerut. Echipa merită poziția din clasament, avem moral bun și sper să continuăm pe aceeași linie. Fetița nu trebuia să răspundă la provocări„, a precizat antrenorul Mihai Manea.

Gruparea ighiană a strâns 16 puncte și așteaptă rezultatul derby-ului județean de sâmbătă, între Industria și Metalurgistul Cugir

 

*1-0, MIN. 17: POTOPEA a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, șutând pe jos, prin zid, în stânga portarului, mingea fiind deviată. Căpitanul gazdelor a dedicat reușita lui Poly Marinca, în cinstea aniversării zilei de naștere

*2-0, MIN. 45+1: TINEIU, scăpat singur, a finalizat elegant, la colțul lung, din 8 metri, după o lansare de la Fetița

*3-0, MIN. 78: lansat de Circov (unul dintre remarcații partidei), „rezerva” SEIWERTH s-a distrat cu defensiva adversă și a șutat la colțul lung

Pauză, 2-0, iar în minutul 56 Fetița a fost eliminat!

În minutul 56, Fetița a fost eliminat, Performanța rămâne în inferioritate numerică, pentru trimiterea unui… scuipat în direcția unui adversar (Luca) la centrul terenului. Actul secund a fost unul extrem de modest, fără vreo oportunitate la cele două buturi, Performanța stând la cutie, iar vizitatorii fiind neputincioși, nereușind să șuteze măcar spre poarta adversă.

 

În minutul 20, Fetița a ratat un penalty, șut parat de Husar. Lovitura de pedeapsă acordată la un duel al portarului Avântului cu Tineiu, la marginea suprafeței de pedeapsă a stârnit comentarii vehemente ale oaspeților.  A doua execuție din punctul cu var ratată în acest tur de golgheterului ighian, după cea de la Cluj, cu „U”

În minutul 2, Potopea a reluat periculos din 5 metri, cu capul, la centrarea lui Circov, în tribune fiind aproximativ 200 de spectatori

Echipe de start: *Performanţa: Sporea – Olălău, Potopea, Iclănzan, A. Mărginean – Trifa, Circov (88, Medeșan) – Fetița, Joldeș (80, Unguru), Tineiu (66, Seiwerth)– Cl. Oara (51, Hidișan); rezerve Zăvoi, E. Crişan, Medeșan, Ludwig. Antrenor Mihai Manea.

Avântul: Husar – Ința, Hășmaș (62, L. Moldovan), Merdariu, Sîplăcan, Fulop, A. Luca (62, Pavel), Palcău, Truță (51, Feketics), Bogățan, Murar (39, Stavilă); rezerve Suciu, Al. Popa, Ilinca, Pavel, L. Moldovan, Stavilă, Feketics. Antrenor Vilmos Stoica.

Avertismente: Cl. Oara (24)/ Merdariu (20), Bogățan (76) *Eliminare: Fetița (55)

Gruparea ighiană poate ocupa prima poziţie la finele etapei a 8-a a Seriei a 5-a din eşalonul terţ dacă învinge, iar derby-ul judeţean de la Galda de Jos, de sâmbătă, Industria – Metalurgistul, se va încheia remiza.

Arbitri: Al. Bălan (Deva), Cl. Doarvoas (Mintia), S. Pantea (Arad) Observatori I. Spătaru (Timişoara), Al. Gherghe (Făgăraş)

[nggallery id=4696]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea