Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – Naţional Sebiş 2-0 (1-0) | Derby pentru promovare adjudecat de echipa lui Călin Moldovan

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir - National Sebis 38Metalurgistul Cugir  a câștigat derby-ul cu Național Sebiș, scor 2-0 (1-0), goluri marcate de Goșa (8) și Cîrstean (90+2) și după a 4-a victorie consecutivă a urcat pe locul secund, runda viitoare fiind derby-ul județului, Performanța Ighiu – Metalurgistul Cugir.

A fost al 4-lea meci consecutiv câștigat de cugireni, sub comanda lui Călin Moldovan și întâia victorie împotriva arădenilor pe propriul teren.

*Călin Moldovan: „Am fost echipa mai bună”

Călin Moldovan și-a ispășit a doua rundă de suspendare, în tribună unde s-a agitat de mama focului. Tehnicianul Cugirului iar s-a dovedit inspirat la înlocuirea atacantului, Cîrstean intrat în repriza secundă marcând al doilea gol. „Un joc important, între două echipe bune. Partida a fost echilibrată, încrâncenată, dar consider că am meritat victoria, fiind echipa mai bună în ansamblul întâlnirii. Suntem la trei puncte de prima poziție, dar nu vorbim de promovare, luăm totul din aproape în aproape. Urmează un derby local, care sperăm să fie o confruntare a rivalității sportive. Cîrstean a înscris iar din postura de rezervă, dar toți jucătorii merită felicitări„, a precizat Călin Moldovan.

*Călin Cojocaru: „Am dominat steril, nu ne-am creat ocazii”

Am început bine timp de 10 minute, ne-am creat câteva ocazii, dar a venit acea fază fixă. Știam că adversarii sunt periculoși la astfel de momente, dar a intervenit acea eroare de marcaj la reușita lui Goșa. Suntem dezamăgit pentru acest eșec, mai ales că în partea secundă am dominat categoric, iar adversarii au trecut rar centrul terenului. Am dominat însă steril, fără a ne crea ocazii clare. Nu mă pronunț la respectiva fază de penalty. Orice echipă din primele 5 din clasament are șanse de promovare, iar lupta se va tranșa în ultimele etape”, a menționat Călin Cojocaru.

*De nervi, oaspeții au spart ușa vestiarului

La finele jocului, de nervi, unul dintre jucătorii oaspeților a lovit ușa vestiarului, spărgând-o. Pentru calmarea situației au intervenit și reprezentanți ai Poliției locale

Metalurgistul Cugir şi Naţional Sebiş se înfruntă în etapa a  11-a a Seriei a 4-a sub Drăgana, într-un derby al aspirantelor la promovare, adversarele fiind situate pe podium, la trei puncte distanţă.

*min. 90+3: intră Ghergar, a ieșit Afrapt

*2-0, MIN. 90+2: CÎRSTEAN trimite în poarta goală, din 7 metri pasa ideală venită de pe stânga de la Șuteu.

*min. 90: galben pentru Afrapt

*min. 89: Susan vede galben

*min. 87: șut Susan peste transversală din 12 metri

*min. 81: șut de la 30 de metri Chelaru reținut de Păduraru

*min. 80: M. Neagu i-a lăsat locul lui Șuteu

*min. 77: Unguru a fost aproape de egalare, șut de la 18 metri, puțin pe lângă bara stângă

*min. 74: intră R. Călin și iese Avramescu, schimbare și la Cugir, G. Goronea l-a înlocuit pe căpitanul L. Itu

*min. 72: liberă Velici de la 25 metri lateral stânga, prinsă de Tiut

*min. 63: I. Radu înlocuit de Cîrstean

*min. 62: ocazie imensă a gazdelor, șut din 3 metri I. Radu în portarul Păduraru!

Pauză, în tribune s-au strâns 250 de spectatori, grupați în tribuna a doua, cea centrală fiind în plin proces de modernizare

*min. 45: șut Chelaru de la 25 de metri, respins în lateral de Păduraru

*min. 39: avertisment pentru Velici.

*min. 33: I. Radu șut de la 14 metri respins în lateral de portar

*min. 30: I. Radu primește galben pentru simulare în careul advers

*min. 28: I. Radu a șutat de la 18 metri, din cădere, puțin pe lângă bară

*min. 21: dribling prelungit Velici la marginea careului, acesta solicitând penalty după un contact cu Neagu

*1-0, MIN. 8: GOȘA împinge mingea în plasă dintr-un metru, la un corner executat de pe dreapta, pe jos, de M. Neagu, ce a străbătut careul mic, prin fața apărătorilor.

*min. 3: șut Unguru de la 17 metri reținut de Tiut

Echipe de start

Metalurgistul: Tiut – bold, Goșa, Șt. Radu, Huțanu – Chelaru, Necșulescu, M. Neagu, Afrapt – Itu, I. Radu; rezerve Dragotă – Tăban, G. Goronea, Șuteu, Cîrstean, Ghergar, L. Moldovan.

Național: Păduraru – Rosenblum, Stupu, Oița, Neacșu, -Avramescu, Lazea – Rus, Unguru, Susan – Velici; rezerve Merșca – Stoina, Stegaru, C. Călin. Dăruială, Lup, R. Toader

Cu trei victorii consecutive înregistrate sub comanda antrenorului Călin Moldovan (astăzi, suspendat, în tribune), cugirenii speră să mai facă un pas spre Liga a 2-a, împotriva unei contracandidate, ce a câştigat ambele jocuri disputate la Cugir în stagiunea 2013-2014.

Va fi o întâlnire aparte pentru I. Radu şi Avramescu, oponenţi ai fostelor formaţii.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=1245]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea