Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – CSO Cugir 1-5 (1-4), în derby „de Alba”! Cugirul, demonstrație de forță, maximum de puncte și fotoliul de lider!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Cugir are un start extraordinar de stagiune, gruparea de sub Drăgana având maximum de puncte după trei etape, ultimul succes fiind obținut în derby-ul “de Alba” din deplasare cu CS Ocna Mureș, scor 5-1 (4-1).

“Roș-albaștrii” au câștigat de o manieră categorică duelul cu conjudețenii, elevii antrenorului Lucian Itu urcând în fotoliul de lider. Nou-promovata a capitulat repede în fața unui oponent ce a etalat  valoare, maturitate și experiență, deși nu s-a putut baza pe doi jucători importanți (I. Grozav și P. Păcurar). O demonstrație de forță a Cugirului, ce a câștigat într-un mod indubitabil, superioritatea oaspeților fiind una evidentă. „O victorie muncită pentru care îi felicit pe băieți, întrucât au înțeles perfect ce trebuie să facă. Dedicăm succesul lui Ionuț Grozav. Știm care este valoarea echipei noaste și ne bucură că am reușit să cucerit toate punctele în aceste trei etape. Nu ne gândim la promovarea în Liga a 2-a, însă ne propunem să abordăm la victorie fiecare joc care urmează”, a declarat antrenorul Lucian Itu (42 de ani, cel mai vârstnic fotbalist de pe teren)

45 de minute de vis a avut CSO Cugir, ce a punctat prin trei jucători ce au trecut pe la Deva: Boldea (6), M. Lupu (18 și 29), Șaucă (33) – care a realizat și el dubla în minutul 63. De partea cealaltă, “Soda” rămâne cu satisfacția celui mai frumos gol, Cl. Marcu (21), ce a redus ecartul la 1-2 cu o execuție de la 45 de metri (primul gol stagional). Cu o ploaie agasantă ce a turnat mai bine de o oră, al doilea derby “de Alba” al toamnei a fost la discreția primei clasate, ce a făcut golaveraj (la fel ca pe “Cetate” acum două runde), iar CS Ocna Mureș se regăsește în situație diametral opusă, cu “lanterna roșie” și cu zero puncte în chimir. De precizt faptul că ultimele 5 minute s-au disputat la lumina reflectoarelor fiind aprinsă nocturna, iar gazdele au jucat în inferioritate, după ce Al. Kiraly s-a accidentat, iar înlocuirile erau epuizate.

„A fost cel mai prost joc al nostru din acest sezon, departe de evoluțiile din primele două etape. Știam că avem în față un adversar experimentat și valoros, care însă nu a beneficiat de aportul a doi jucători de bază. Am greșit foarte mult în defensivă, erorile individuale au cântărit enorm. Și la 1-2, după ce am redus scorul prin reușita lui Marcu, în loc să profităm de moment, să ne revenim și să reintrăm în meci, am încasat alte două goluri în câteva minute. Suntem într-o situație dificilă, trec meciurile și noi nu avem puncte. Partida cu Sănătatea va un una de care pe care în etapa viitoare„, a apreciat Gabriel Cotoară (36 de ani, cel mai tânăr antrenor din Alba la nivelul eșalonului terț).

*0-1, MIN. 6: BOLDEA a deschis scorul cu un șut de la 18 metri, în dreapta lui Ignat

*0-2, MIN. 18: M. LUPU a reluat simplu, din fața porții goale, un balon revenit din bară

*1-2, MIN: 21: Cl. MARCU marchează formidabil  cu o lovitură liberă de la peste 45 de metri, un șut-centrare de senzație, din dreapta, ce-l păcălește, cu ajutorul vântului, pe Toilă (primul gol stagional al gazdelor)

*1-3, MIN. 29: M. LUPU l-a driblat pe Borșoi și a șutat printre picioarele portarului

*1-4. MIN. 33: ȘAUCĂ majorează avantajul, cu un șut puternic, după o eroare majoră în defensiva adversă

*1-5. MIN. 63: ȘAUCĂ realizează și el dubla, cu o finaizare din careu, la o acțiune rapidă a oaspeților

După pauză, ocazie bună pentru Busuioc (49) – reluare cu capul alături din careul mic, după un corner. Replică M. Lupu (51) – blocat de V. Ignat. G. Goronea (58) a trimis în bara dreaptă, de la marginea careului. Dușmanu (61) a driblat un adversar, însă a trimis deasupra porții din 12 metri. M. Domșa (73) a avut o bună ocazie, însă Toilă a respins în corner. Borșoi (79) a introdus balonul în plasă, însă din nou ofsaid

În minutul 2, Busuioc a marcat însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. După ce a preluat conducerea pe tabelă, Cugirul a mai avut o bună ocazie, însă V. Ignat a respins șutul trimis de G. Goronea de la 15 metri (11). Chișu (18) a trimis de la 25 de metri, puțin peste transversală. A început să plouă zdravăn la Ocna Mureș de la mijlocul primei reprize. Cugirul s-a dezlănțuit, iar la 4-1 Șaucă (36) a fost blocat de Ignat!

Dip pricina problemelor cu COVID-19, din distribuția oaspeților absentează I. Grozav și P. Păcurar, iar antrenorul Lucian Itu este titualar în centrul defensivei. De asemenea, pe lista de rezerve sunt doi portari, R,. Opric și N. Bănică.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: V. Ignat – Vaidasigan (46, B. Cristea), Csegoldi, Borșoi, Al. Kiraly – Vădan (46, Șumblea), Socaci – Cl. Marcu, T. Cristea (67, P. Man), Chișu (55, M. Domșa) – Busuioc (63, Moise); rezerve Angeru, R. Moldovan, Uță, Moise, S. Mureșan. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar, Tudor Stan.

CSO Cugir: Toilă – Tăban, Șt. Radu, Itu (78, Casian), Vitinha (78, Șuteu) – L. Contra, Boldea – Șaucă, G. Goronea (69, Cocan), Dușmanu (65, Donzelli) – M. Lupu; rezerve R. Opric,  N. Bănică, R. Trif, M. Neagu,  R. Voicu. Antrenor Lucian Itu.

Avertismente: B. Cristea (72)/ Dușmanu (11), Itu (78). Donzelli (81). Șt. Radu (83)

Arbitri: S. Vădana (Cluj-Napoca), R. Mereș (Cluj-Napoca), Al. Turian (Zalău) Observatori L. Szanto (Tg. Mureș), M. Țîra (Alba Iulia)

[nggallery id=8015]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea