Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – CS Hunedoara 2-1 (1-0), dublă Cioară, într-o victorie uriașă în finala supraviețuirii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Soda dragă” a început perfect returul în care speră să se bată pentru evitarea retrogradării, o victorie uriașă acasă, cu contracadidata CS Hunedoara, de care s-a apropiat la un singur punct în ierarhie.

Un meci de “șase puncte”, o finală a supraviețuirii, un succes uriaș pentru ocnamureșeni. MVP-ul jocului a fost atacantul venit de la Industria Galda, Alexandru Cioară, cu o dublă (min. 32, o lovitură liberă de senzație, în vinclu, respectiv 63, după o cursă excelentă și o finalizare din unghi închis), între reușitele acestuia, adevărate sclipiri, intercalându-se egalarea lui Neacșu (52). Trupa lui Cotoară a arătat o față mult schimbată în bine, după masiva campanie de transferuri din intersezon, repurtând prima victorie din acest sezon împotriva unei echipe din afara județului, acest sucecs fiind singurul realizat de conjudețene în runda inaugurală din 2021. Finalul a fost încins, cu jucătorii ambelor formații luându-se la harță în prelungiri, cu tensiune și vorbe grele între cele două bănci tehnice.

*1-0, MIN. 32: CIOARĂ execuție fabuloasă a unei lovituri libere de la 28 de metri, în vinclul drept, la primul șut pe poartă al gazdelor. Atacantul venit de la Industria își confirmă calitățile, fiind unul dintre cei mai buni jucători de profil ofensiv din Alba.

*1-1. MIN. 53: cap NEACȘU din 7 metri, sub bară, la un corner R. Cristian de pe partea dreaptă

*2-1, MIN. 63: CIOARĂ face dubla, după o cursă pe stânga, în care l-a depășit pe Raț, ieșit hazardat,  și a trimis din unghi, în poarta goală

*Gabriel Cotoară: „O victorie uriașă”

Am reușit o victorie uriașă din toate punctele de vedere, clasament, moral și încredere. Am relansat lupta pentru evitarea retrogradării, cu aceste trei puncte mari. Ne dorim să rămânem la fel de concentrați și responsabili, să avem aceeași atitudine și în jocurile următoare„, a spus antrenorul Gabriel Cotoară.

O victorie importantă pentru noi, aveam nevoie de aceste trei puncte uriașe în economia luptei pentru evitarea retrogradării. Am luat o gură mare de oxigen, mă bucur mult că am reușit să marchez și am reușit să îmi ajut echipa. Însă cel mai important lucru este că am învins și sper ca și în etapele viitoare să reușesc să îi fac pe suporteri fericiți și să contribui, prin evoluțiile mele, la salvarea echipei”, a adăugat Alexandru Cioară, ajuns la cota „5” în acest sezon, după această dublă de senzație la debut.

La reluare, Fl. Iacob (52) reia din unchi, cu capul, în brațele lui Angeru. Meciul devine unul nebun, se face 2-1, după 1-1, în numai câteva minute, iar Cioară (76) putea realizat tripla, și să închidă meciul, însă lobul său de la 18 metri, a trecut peste! Tocu (88), ratare imensă, blocat de Raț. M. Domșa (90+2), o nouă ratare imensă, paradă Raț.

Se anunță un “derby” al suferinței, duel pe care niciuna dintre combatante nu vrea să-l piardă, distanța fiind de 4 puncte în favoarea grupării de lângă furnale.

Oaspeții au prima oportunitate (10), însă reluarea din careu a lui Nițuică, după un  corner este reținută acrobatic de Angeru. Cioară (19) scapă singur pe stânga însă este blocat în lateral de portarul Raț. Angeru are două intervenții excelente la șuturile lui R. Cristian (27) din lovitură liberă, executată pe scurt și Bloj (29) – de la 18 metri, a respins în lateral. După deschiderea scorului, G. Goronea (44), singur cu Raț, a ratat o ocazie imensă, șutând puțin pe lângă bara stângă!

Gazdelea aliniază un prim unsprezece în care se regăsesc doar 5 jucători din tur (Angeru, C. Lazăr, Al. Kiraly, Socaci și T. Cristea), în jurul terenului, lângă garduri, fiind în jur de 100 de spectatori

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Angeru – Cunțan (57, Tocu), Haiduc, C. Lazăr, AL. Kiraly – Guț, Socaci – Frențiu, G. Goronea (77, M. Domșa), T. Cristea/ cpt (57, Chișu) – Cioară (90, Vădan); rezerve Vl. Ignat, Uță, Isac, Neșan. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar și Tudor Stan.

CS Hunedoara: Raţ – Nițuică, S. Kovacs, Neacșu, Trășcan/ cpt (55, Kelemen), F. Iacob, Pau, R. Cristian (55, Herci), E. Bloj (85, Banac), Vasinc (55, Muscă), C. Zamfir; rezerve Lefter, Tiric, Bortaș, Buzincu, G. Lazăr. Antrenor Raul Spătaru.

Arbitri Ad. Dumitru (Târgoviște), Cl. Giorgiu, Al. Revnic (ambii Cluj-Napoca) Observatori C. Făniță (Timișoara), I. Maja (Cluj-Napoca)

Avertismente: Haiduc (37), Al. Kiraly (52), Frențiu (60), Guț (87), Angeru (90+3), Chișu (90+3)/ Nițuică (48), Muscă (90+3)

[nggallery id=8117]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea