FOTO, LIVE-SCOR: Industria Galda de Jos – CFR Cluj II 3-0 (2-0) | Gură mare de oxigen, trupa lui Paul Ciucă a predat „lanterna roșie”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Industria Galda a început cu dreptul returul, câștigând în primul meci al primăverii, în fața propriilor suporteri, scor 3-0 (2-0), cu CFR Cluj II.

Grație acestui rezultat formația condusă de Paul Ciucă a predat “lanterna roșie” și a urcat pe poziția a 14-a, luând o gură mare de oxigen. Golurile lui Baghiu (7) și T. Coman (9) au fost decisive în economia disputei, iar “galben-albaștrii” au repurtat a doua victorie stagională pe teren propriu, după ce au încheiat turul cu trei eșecuri consecutive. După pauză a mai punctat D. Lupșan (71). Amfitrionii au terminat în inferioritate numerică, întrucât Baghiu a fost eliminat în minutul 90+2, cartonaș roșu direct, pentru că a scuipat un adversar.

ELIT

Mulțumim lui Dumnezeu, aveam mare nevoie de toate punctele. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece, mai e mult până departe„, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

*1-0, MIN. 7: BAGHIU a deschis scorul, cu o deviere cu capul după un corner

*2-0, MIn. 9: T: COMAN, nou-venitul, a majorat avantajul, cu o reluare de pe linia porții, după un șut deviat

*3-0, MIN. 71: D: LUPȘAN a majorat avantajul, reluare cu capul după un corner executat de Frențiu

Cu o zestre precară, numai 8 puncte acumulate în prima parte a campionatului, Industria nădăjduiește să realizeze o minune, dar pentru aceasta este obligatoriu să debuteze cu dreptul în a doua parte a stagiunii.

Vizitatorii aliniază o formulă extrem de tânăr, cu un singur jucător din 1999 (Paleoca), restul echipierilor fiind din anii 2000-2002, media de vârstă a primului unsprezece fiind de 19 ani și trei luni

Industria: Căt. Suciu – Cunțan (76, Gergely), Hodea (55, Circov), Cioplântă, Petruse – D. Lupșan – Frențiu, Ad. Hăprian, T. Coman (71, Puha), Baghiu – Cioară (73, G. Scheau); rezerve Gîrnod, Al. Popa, P. Muntean. Antrenor Paul Ciucă.

CFR Cluj II: Hindrich – I. Rus, Bălan, Potra, Ad. Ilie, S. Luca, Paleoca, Cr. Chira, Gâdea, R. Haiduc, Andronic; rezerve Gal, C. Bud, B. Pop, Derbac, D. Giurgiu, B. Minteuan, Urcan. Antrenor Emilian Caras

“Feroviarii mici” au mutat pe banca tehnică în intersezon, fiind instalat “principal” moldoveanul Emil Caras (fostul “secund” al lui Dan Petrescu), echipa a doua a CFR-ului încheind prima parte a sezonului pe locul 13, primul retrogradabil (15 puncte). Cu toate că în iarnă a fost vehiculată varianta abandonului, ținând cont de șansele reduse de evitare a retrogradării, găldenii continuă cursa și speră într-un miracol, o salvare de la ajungerea în Liga a 4-a, după șase ani petrecuți pe a treia scenă.

Arbitri M. Lastun (Rm. Vâlcea), Z. Kopriva (Carei), T. Kopriva (Carei) Observatori M. Zgovancu (Tg. Jiu), H. Cioloboc (Tg. Mureș)

Foto-text: Gligor UDREA

Dan HENEGAR