Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului au cucerit Clujul! Istoria anticului Apulum, promovată de renactorii albaiulieni la Zilele frumosului oraş de pe Someş

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garda Romana la Zilele Clujului14Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului au participat, sâmbăta şi duminica trecută, la Zilele Clujului, unde, şi de această dată, au făcut spectacol prin demonstraţiile de tehnică militară şi prezentările de armament. Sute de oameni au trecut pe la tabăra militară a renactorilor albaiulieni, curioşi să afle povestea anticului Apulum dar şi pentru a le admira frumoasele uniforme şi „arsenalul” din dotare.

Garda Romană de Apulum şi Lupii Apoulonului au promovat weekend-ul trecut patrimoniul vechiului Apulum la Cluj-Napoca. Angajaţii şi voluntarii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia ce compun cele două trupe de romani şi daci au fost prezenţi la cea de a IV-a ediţie a Zilelor Clujului.

Garda Romana la Zilele Clujului11Timp de două zile, cei care au trecut pe la tabăra romană şi dacică pe care reenactorii albaiulieni au instalat-o la Cluj-Napoca, au putut asista atât la demonstraţii de tehnică militară, cât şi la prezentări de armament.

Deplasarea a fost sprijinită de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Societatea de Transport Public Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos doar câteva instantanee din cadrul taberei de la Cluj-Napoca:

[nggallery id=1822]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea