Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Lecție de educație rutieră, în fața magazinului Lidl din Cugir. Copiii, instruiți de polițiști despre cum să respecte regulile de circulație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub genericul ”Verde la educație pentru circulație”, zeci de copii (însoțiți de părinți) au venit sâmbătă, 30 septembrie, în fața magazinului Lidl din Cugir pentru a participa la o lecție de circulație rutieră susținută de polițiști din localitate.

Agent șef principal de poliție Ionel Alexandrică și agent de poliție Ana Maria Avram  le-au explicat  participanţilor, timp de două ore, semnele şi regulile de circulaţie şi le-au dat sfaturi pentru siguranţa pietonală.

Fiecare copil a avut încă o şansa să înveţe direct de la poliţişti despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, cât și despre comportamentul unui pieton exemplar în trafic.

Lecţia a început prin­tr-o sesiune teoretică, în care cei mici au aflat informaţii despre semnele de circulaţie, dar şi care sînt cele mai importante reguli de respectat atunci cînd vor să traverseze. A urmat apoi o sesiune interactivă, cu exerciţii practice, în care copiii s-au străduit să pună în aplicare informaţiile primite, recunoaşterea corectă a semnelor şi locuri de traversare. În plus, cei mici au primit din partea Lidl, premii pentru participarea lor la lecţia susținută de cei doi polițiști.

,,Scopul acestei campanii este acela de a reduce numă­rul de accidente rutiere în care sînt implicaţi copiii. Pentru Poliţia Română siguranţa rutieră reprezintă o prioritate, iar creşterea nivelului de siguranţă a celor mici constituie o preocupare constantă pentru noi. Sîntem convinşi că bazele unui comportament rutier preventiv se pun la vîrste fragede, iar prezenţa noastră în mijlocul celor mici pentru a le arăta cum să circule corect îi ajută să-şi formeze deprinderi care o să le fie de folos pe tot parcursul vieţii”, a spus agentul șef principal de poliţie Ionel Alexandrică. (C.P.)

[nggallery id=4631]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea