Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Lebăda prinsă în gheața formată pe râul Mureș, salvată de pompieri, nu prezintă simptome ale unei boli infecțioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lebăda salvată de către către Detașamentul de pompieri în cursul zilei de duminică din râul Mures nu prezintă simptome ale unei boli infecțioase, transmite Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, marți, într-un comunicat de presă.

”Lebăda a fost supusă unui examen clinic de către un medic veterinar, aceasta fiind  declarată clinic sănătoasă. A fost supusă unui tratament preventiv cu antibiotice și vitamine. Mentionăm că pasările sălbatice care sunt clinic sănătoase nu sunt supuse investigatiilor de laborator. Lebăda este mentinută în continuare sub observatie pentru o perioada de încă 5 zile, după care  va fi predată A.J.V.P.S. Alba”, potrivit DSVSA Alba.

O lebădă prinsă în gheața formată pe râul Mureș a fost salvată, duminică, de pompierii din Alba Iulia, iar apoi a fost predată Poliției locale și transportată la un medic veterinar.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a transmis într-un comunicat că un scafandru s-a deplasat pe gheața formată pe râul Mureș, a eliberat lebăda și a adus-o la mal.

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba au declarant că pe toate cursurile de apă din judeţ s-au format, în ianuarie, poduri de gheaţă, inclusiv pe râul Mureş, care este cel mai lung din România, în condiţiile în care gerul s-a menţinut continuu, ajungând, la minus 21 de grade Celsius în Alba Iulia şi minus 24 în Munţii Apuseni.

[nggallery id=3335]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui

Unirea Ziarul

Publicat

în

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea