Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ La Școala Gimnazială nr.3 Cugir – întâlnire de final în cadrul Proiectului Erasmus+ Earthworm, Acțiunea Cheie 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o activitate bogată de doi ani școlari, Proiectul de Parteneriat Strategic Erasmus+ Acțiunea Cheie 2, cofinanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP),  a ajuns la final.

Acesta a reprezentat primul proiect de acest fel, din cadrul Acțiunii Cheie 2 pe care Școala Gimnazială nr.3 Cugir l-a implementat cu succes, instituția desfășurând concomitent două proiecte Erasmus+, unul din cadrul Acțiunii Cheie 1 – ,,Mobilitate pentru cadre didactice”, iar al doilea din cadrul Acțiunii Cheie 2 – ,,Schimb de bune practici din cadrul Parteneriatelor Strategice”.

,,Proiectul de Parteneriat Erasmus+ Earthworm a avut ca temă sustenabilitatea în educația timpurie, un buget pentru România de 18.195 euro pentru care școala noastră   este foarte mândră, iar ca parteneri, în anii: 2017-2018  România, Islanda, Spania, Lituania și  România, Islanda, Lituania, în 2018 – 2019”,  ne-a declarat prof. Nicoletta Huștiuc, coordonator proiect KA 2 Erasmus+ Earthworm. În cadrul acestui proiect au avut loc, conform formularului de aplicație, 2 întâlniri transnaţionale: Septembrie 2017- Luxemburg, iunie 2019-Bruxelles și 4 activităţi-schimb de bune practici: Islanda-octombrie 2017, Spania-mai 2018, România-octombrie 2018, Lituania-mai 2019. Important de reținut este faptul că proiectul a contribuit foarte mult la dezvoltarea în primul rând a imaginii școlii în localitate, județ, țară și chiar și internațional, instituția fiind acum cunoscută de alte școli partenere în acest demers. ,,La finalul proiectului putem spune cu mândrie, că am obținut rezultate minunate și am consolidat împreună cu colege din Islanda, Lituani și Spania bazele viitoarelor proiecte și prietenii pe viață.

Doresc să aduc mulțumir directorului școlii, prof. Anca Stela Țîrlea pentru tot spijinul acordat în realizarea acestui proiect și întregului corp profesoral, colegele și colegii mei de la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir, îndeosebi echipelor proiectului: echipa de implementare, echipa de proiect, din care am făcut parte în calitate de coordonator, alături de director adjunct prof. Laura Teban-responsabil logistică în cadrul proiectului, prof. Flavia Muntean-responsabil comunicare/diseminare și contabil, Maria Avram, responsabil financiar. Un mare aport la proiect și-au adus și cadrele didactice din echipele de  selecție: prof. Adriana Breaz, informatician Adela Milea, prof. Mihaela Szilagyi-Tomoiu, echipa de monitorizare și evaluare: prof. Sabina Presecan, prof. Luminița Enescu”, a precizat Gabriela Huștiuc.

Potrivit informațiilor primite, de acest proiect au beneficiat în special participanții la mobilități, echipa de proiect: prof. Nicoletta Huștiuc, prof. Flavia Oniga, prof. Laura Teabn,  alături de cadre didactice din învățământul preprimar și primar: prof. Ioana Hăprianu, prof. Elisabeta Bîrloncea, prof. Anișoara Filimon și prof. Lavinia Fleșeriu.  Potrivit coordonatoarei de proiect, lucrând împreună în acest proiect în cadrul școlii s-a dezvoltat spiritul de echipă, s-a simțit cum cadrele didactice devin mai motivate, Școala Gimnazială 3 fiind singura din județ care a desfășurat în această perioadă a anilor 2017-2019 2 proiecte Erasmus+ concomitent și primind totodată titlul de Școală Etwinning-singura din județ, de asemenea.

Ca rezultate tangibile, se pot aminti: editarea unui ,,Ghid de bune practiciʻʻ bilingv, român-englez despre educația sustenabilă, editat cu ocazia desfășurării Simpozionului Intenațional Sustainability Education în cadrul activității C3 din proiect, Certificat de Calitate pentru cadre didactice și copii în cadrul proiectului adiacent Etwinning-Earthworm-living together a sustainable life anul trecut școlar și realizarea împreună cu cadrele didactice din Proiectul Erasmus+ Ka2”,  Earthworm și proiectul adiacent etwinning a 4 cărți online cu ISBN, înregistrate la Biblioteca Națională a României, bilingve, fiecare cu tema unuia din cei patru piloni pe care se sprijină sustenabilitatea: societate, cultură, ecologie și economie.

,,Suntem mulțumiți cu toții de rezultate la finele acestui proiect, toate fiind prezentate în cadrul întâlnirii realizate cu această ocazie unui public larg format din cadre didactice, reprezentanți ai comunității, părinți și bunici.Mulțumim Erasmus+ pentru oportunitate și tuturor celor implicați”, a conchis Nicoletta Huștiuc.

Proiectul ” Earthworm” este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acţiunea KA2 – parteneriate strategice, schimb de bune practici, parteneriate doar între școli. Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

   (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea