Rămâi conectat

Sport

FOTO: La Campionatul Național de powerlifting, s-au remarcat competitorii din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campionatul Național de powerlifting de Impins din culcat, ediția a 12-a, s-a disputat de curând la Beiuș (județul Bihor), în organizarea Federației Române de Powerlifting (ce are sediul în Alba Iulia), partenerii fiind Ministerul Tineretului și Sportului, CS Lupaș Power Bihor și CS Crișul Oradea.

Competitia a fost structurată pe secțiunile de vârstă juniori 2 (Under 18), juniori 1 (Under 23), seniori și master, masculin și feminin, clasic și echipat, precum și pe categoriile de greutate specifice powerliftingului.  La campionat au participat 102 sportivi proveniți de la 15 structuri sportive, dintre care amintim: CSA Steaua, CS Unirea Alba Iulia, CS Universitatea Alba Iulia, CS Crișul Oradea, CS Iron Team Ploiești, CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CS Flex Iași, CS Caza Powerlifting Timișoara, CS Crusaders Cluj-Napoca, CS Lupaș Power Bihor, Viitorul Târgu Neamț, MTB Roman.

*Secțiune specială de împins din culcat pentru persoanele cu dizabilități fizice

O noutate comparativ cu edițiile anterioare a fost organizarea competiției de împins din culcat și la categoria persoanelor cu dizabilități fizice, fiind cunoscut de către oamenii cu expertiză în sportul de performanță faptul că proba respecivă este inclusă în cadrul Jocurilor Olimpice la categoria “paralimpici” încă din anul 1984. La acest capitol, al persoanelor cu dizabilități fizice, s-au întrercut sportivi de la Steaua București (membri  ai organizației “INVICTUS”) si CS Unirea Alba Iulia, clasamentul arătand astfel: *locul întâi: Valentin Ciolan Uța (155 kg, CSA Steaua București); *locul doi: Petru Canda (145 kg, CS Unirea Alba Iulia); *locul trei: Eugen Mănăilă (122,5kg, CSA Steaua).

În concursul dedicat sportivilor care s-au întrecut în varianta “echipat” au fost evenimente demne de semnalat. La categoria 83 kg, Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia, proaspăt medaliat mondial la seniori) a ridicat 247,5 kg din prima încercare, rezultat care i-a adus și titlul de campion absolut în clasamentul general fiind secondat de către Ionuț Lupaș (Crișul Oradea) și Daniel Bălăiță (Flex Iași). Categoria de greutate 93 kg echipat a fost a fost adjudecată pentru prima dată de Călin Androne Avram (Zamolxis Alba Iulia), cu rezultatul de 180 kg. La categoria de greutate 105 kg, la seniori s-a impus Daniel Bălăiță (Flex Iași, cu 247,5 kg) iar la juniori Paul Bejenariu (CS Universitatea Alba Iulia, cu 237,5 kg). Categoria de greutate 120 kg a fost dominata de catre albaiulieni, pe prima poziție situându-se Lucian Oțoiu (CS Unirea Alba Iuli), secondat de colegul său de club Alexandru Cazacu, iar pe ultima treaptă a podiumului a fost Octavian Varga (Crișul Oradea). La categoria + 120 kg sportivul legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Daniel Ordean, a reușit să ocupe locul secund după invincibilul la acest moment, Florin Lupaș (Crișul Oradea), pe poziția a treia regăsindu-se Sorin Cazacu (CS Universitatea Alba Iulia).

De asemenea, competiția feminină a fost dominată de sportive legitimate la cluburi din județul Alba, respectiv locul întâi în clasamentul open a fost câștigat de către Magdalena Burduf (CS Universitatea Alba Iulia), iar locul 2 de catre Alexandra Cazacu (CS Unirea Alba Iulia), locul 3 revenind Laurei Danu (Chimia Rm. Vâlcea).

În întrecerea de la categoria “clasic” s-a remarcat Silviu Pop;a, categoria +120kg, sportivul de la CS Universitatea Alba Iulia cucerind locul întâi atât în clasamentul absolut cât și în cadrul categoriei sale de greutate, cu 230 kg ridicate. O surpriză în clasamentul categoriei 93 kg clasic a reusit să producă Adelin Meszaros (CS Unirea Alba Iulia), ocupantul primei pozitii cu 147.5 kg ridicate.

Competiția s-a ridicat la un nivel înalt în ceea ce privește rezultatele obținute, multe dintre acestea competitive la nivel internațional, dar și din punct de vedere al numărului sportivilor participanți și al bunei organizări. În calitate de președinte al Federației Române de Powerlifting, felicit pe această cale gazdele, respectiv Florin Lupaș, președinte CS Lupaș Power Bihor și doamna Pető Dalma, director CS Crișul Oradea, pentru implicarea în buna desfășurare a evenimentului. Totodată, ca antrenor al performerilor din Alba mulțumesc directorului CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, precum și directorului CS Universitatea Alba Iulia, Bogdan Duma, pentru sprijinul acordat în obținerea performanțelor sportive în acest an”, a punctat antrenorul Ovidiu Pănăzan, președintele FRP.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea