FOTO| La Blaj, viața merge înainte: Primarul Gheorghe Rotar anunță că toate lucrările de investiții sunt ÎN GRAFIC

Întotdeauna, în perioadele de criză, investițiile reprezintă cea mai bună soluţie! Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valetin Rotar, a făcut un anunț public pe pagina sa de socializare, prin care a anunțat că în „Mica Romă” majoritatea lucrărilor de investiții sunt în grafic. Singura excepție fiind lucrările la Sala Polivalentă, care în cele din urmă au fost reluate.

ELIT

Lucrările la investiția de aproximativ 30 de milioane de lei au fost întrerupte timp de două luni, din culpa exclusivă a antreprenorului italian. În rest, toate lucrările planificate pentru această perioadă sunt în grafic.

„Dincolo de preocuparea noastră de a lua toate măsurile posibile pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus, vă reamintesc că dezvoltarea orașului nu se oprește în această perioadă”, a fost transmis edilul Blajului.

Mihail David - 2020

Lucrările de construcție la prima sală polivalentă din județul nostru au fost reluate, transmite Gheorghe Valentin Rotar. Aceastea au fost suspendate în data de 26 februarie, când a luat amploare pandemia de Covid-19 în Italia, țara de unde provine firma care efectuează aceste lucrări.

„În continuare vă prezint situația principalelor investiții derulate, în prezent, de Primăria Blaj, în ordinea fotografiilor de mai jos:

1. Modernizarea drumului spre Pădurea Cărbunari. Lucrările de asfaltare au fost finalizate în data de 11 aprilie. Investiția se ridică la 550 mii lei. Din păcate, folosirea acestuia nu este posibilă deocamdată, dar sper că, atunci când vremurile vor permite, ne vom bucura cu toții de această modernizare.

2. Modernizarea completă a străzii Dumbrăvii, investiție finalizată înainte de Paști. Lucrările au costat 350 mii lei.

3. Construirea unui zid de sprijin pe strada Clujului, lângă puntea pietonală. A fost o lucrare efectuată prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Locală, în regie proprie, în valoare de 130 mii lei, finalizată în data de 28 aprilie, care dă un aspect estetic deosebit zonei de acces spre puntea pietonală”, a transmis edilul.

În ceea ce privește investițille aflate în derulare acestea sunt:

4.Extinderea și modernizarea completă a străzii Eftimie Murgu 2. Această stradă va beneficia de asfalt, trotuar și rigolă, investiția fiind în valoare de 433 mii lei.

5. Asfaltare DC 203 Blaj-Flitești-Obârșie. Investiția, care se întinde pe o perioadă estimată la 4 ani, este în grafic. Tot ce am planificat până acum a fost realizat. S-au asfaltat 2 km de drum și se fac lucrări de terasamente pe 6 km de drum. Investiția totală, derulată împreună cu Consiliul Județean Alba, pe cei 18 km a DC 203, este estimată la aproximativ 13 milioane lei.

6. Amenajarea Parcului din Veza, situat în zona stadionului CIL. Lucrările sunt în grafic și se vor finaliza în luna august 2020. Este o investiție pe fonduri europene, în valoare de 4 milioane lei.

7. Modernizare strada Sălciilor (1 și 2). Pe strada Sălciilor 1 (foto) carosabilul va fi extins cu 1,5 m lățime. Va fi turnat, pe toată suprafața străzii, un strat nou de asfalt, de 4,5 cm grosime și vor fi reparate trotuarele și rigolele, valoarea investiției fiind de 340 mii lei. Strada Sălciilor 2 va fi astfaltată și va beneficia de o structură rutieră complet nouă.

8. Reparații curente pe strada Mihail Kogălniceanu. Lucrările sunt derulate în cadrul investiției „Reparații străzi curente în municipiul Blaj” și au început în data de 28 aprilie cu frezarea întregii suprafațe, urmând să fie turnat un strat de asfalt în grosime de 4,5 cm. De asemenea, vor fi schimbate toate capacele de canalizare, cu capace tip autonivelante, care vor prelua și amortiza traficul greu, pe modelul celor existente pe strada Clujului. Tot pe acestă stradă se va turna un strat de asfalt în zona barierei CFR din cartierul Câmpu Libertății, deoarece aici au apărut fisuri în carosabil (faianțări, cedări și văluriri). Valoarea investiției este de 600 mii lei.

9. Continuă lucrările la amenajarea curții interioare a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain”. Acestea sunt în grafic și se vor finaliza în luna septembrie 2020, investiția fiind de aproximativ 3 milioane lei.

10. După două luni au fost reluate, în această săptămână, lucrările la Sala Polivalentă, de 2.000 locuri, o investiție derulată împreună cu Consiliul Județean Alba, în valoare de aproximativ 30 milioane de lei”, a adăugat acesta.

Primarul a asigurat cetățenii că se va face „tot posibilul ca lucrările de investiții derulate pe raza municipiului Blaj să fie în grafic, chiar și în contextul stării de urgență instituită din cauza situației epidemiologice actuale”.

„Printre atâtea vești mai puțin plăcute și comunicate care vizează măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus, vă ofer și informații pozitive, legate de dezvoltarea orașului. În același timp, vom fi atenți la toate măsurile preventive, necesare și recomandate în contextul actual și vom acționa ori de câte ori va fi nevoie pentru siguranța noastră, a tuturor”, a transmis Gheorghe Valentin Rotar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...