Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| La Blaj, viața merge înainte: Primarul Gheorghe Rotar anunță că toate lucrările de investiții sunt ÎN GRAFIC

Publicat

în

Întotdeauna, în perioadele de criză, investițiile reprezintă cea mai bună soluţie! Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valetin Rotar, a făcut un anunț public pe pagina sa de socializare, prin care a anunțat că în „Mica Romă” majoritatea lucrărilor de investiții sunt în grafic. Singura excepție fiind lucrările la Sala Polivalentă, care în cele din urmă au fost reluate.

Lucrările la investiția de aproximativ 30 de milioane de lei au fost întrerupte timp de două luni, din culpa exclusivă a antreprenorului italian. În rest, toate lucrările planificate pentru această perioadă sunt în grafic.

Electrica Furnizare Discount

„Dincolo de preocuparea noastră de a lua toate măsurile posibile pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus, vă reamintesc că dezvoltarea orașului nu se oprește în această perioadă”, a fost transmis edilul Blajului.

Lucrările de construcție la prima sală polivalentă din județul nostru au fost reluate, transmite Gheorghe Valentin Rotar. Aceastea au fost suspendate în data de 26 februarie, când a luat amploare pandemia de Covid-19 în Italia, țara de unde provine firma care efectuează aceste lucrări.

„În continuare vă prezint situația principalelor investiții derulate, în prezent, de Primăria Blaj, în ordinea fotografiilor de mai jos:

1. Modernizarea drumului spre Pădurea Cărbunari. Lucrările de asfaltare au fost finalizate în data de 11 aprilie. Investiția se ridică la 550 mii lei. Din păcate, folosirea acestuia nu este posibilă deocamdată, dar sper că, atunci când vremurile vor permite, ne vom bucura cu toții de această modernizare.

2. Modernizarea completă a străzii Dumbrăvii, investiție finalizată înainte de Paști. Lucrările au costat 350 mii lei.

3. Construirea unui zid de sprijin pe strada Clujului, lângă puntea pietonală. A fost o lucrare efectuată prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Locală, în regie proprie, în valoare de 130 mii lei, finalizată în data de 28 aprilie, care dă un aspect estetic deosebit zonei de acces spre puntea pietonală”, a transmis edilul.

În ceea ce privește investițille aflate în derulare acestea sunt:

4.Extinderea și modernizarea completă a străzii Eftimie Murgu 2. Această stradă va beneficia de asfalt, trotuar și rigolă, investiția fiind în valoare de 433 mii lei.

5. Asfaltare DC 203 Blaj-Flitești-Obârșie. Investiția, care se întinde pe o perioadă estimată la 4 ani, este în grafic. Tot ce am planificat până acum a fost realizat. S-au asfaltat 2 km de drum și se fac lucrări de terasamente pe 6 km de drum. Investiția totală, derulată împreună cu Consiliul Județean Alba, pe cei 18 km a DC 203, este estimată la aproximativ 13 milioane lei.

6. Amenajarea Parcului din Veza, situat în zona stadionului CIL. Lucrările sunt în grafic și se vor finaliza în luna august 2020. Este o investiție pe fonduri europene, în valoare de 4 milioane lei.

7. Modernizare strada Sălciilor (1 și 2). Pe strada Sălciilor 1 (foto) carosabilul va fi extins cu 1,5 m lățime. Va fi turnat, pe toată suprafața străzii, un strat nou de asfalt, de 4,5 cm grosime și vor fi reparate trotuarele și rigolele, valoarea investiției fiind de 340 mii lei. Strada Sălciilor 2 va fi astfaltată și va beneficia de o structură rutieră complet nouă.

8. Reparații curente pe strada Mihail Kogălniceanu. Lucrările sunt derulate în cadrul investiției „Reparații străzi curente în municipiul Blaj” și au început în data de 28 aprilie cu frezarea întregii suprafațe, urmând să fie turnat un strat de asfalt în grosime de 4,5 cm. De asemenea, vor fi schimbate toate capacele de canalizare, cu capace tip autonivelante, care vor prelua și amortiza traficul greu, pe modelul celor existente pe strada Clujului. Tot pe acestă stradă se va turna un strat de asfalt în zona barierei CFR din cartierul Câmpu Libertății, deoarece aici au apărut fisuri în carosabil (faianțări, cedări și văluriri). Valoarea investiției este de 600 mii lei.

9. Continuă lucrările la amenajarea curții interioare a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain”. Acestea sunt în grafic și se vor finaliza în luna septembrie 2020, investiția fiind de aproximativ 3 milioane lei.

10. După două luni au fost reluate, în această săptămână, lucrările la Sala Polivalentă, de 2.000 locuri, o investiție derulată împreună cu Consiliul Județean Alba, în valoare de aproximativ 30 milioane de lei”, a adăugat acesta.

Primarul a asigurat cetățenii că se va face „tot posibilul ca lucrările de investiții derulate pe raza municipiului Blaj să fie în grafic, chiar și în contextul stării de urgență instituită din cauza situației epidemiologice actuale”.

„Printre atâtea vești mai puțin plăcute și comunicate care vizează măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus, vă ofer și informații pozitive, legate de dezvoltarea orașului. În același timp, vom fi atenți la toate măsurile preventive, necesare și recomandate în contextul actual și vom acționa ori de câte ori va fi nevoie pentru siguranța noastră, a tuturor”, a transmis Gheorghe Valentin Rotar.

Publicitate

Curier Județean

Bărbat din Blaj, PERICOL public pe șosele: A fost prins BEAT la volan de polițiști, pe o stradă din localitate. Ce alcoolemie avea

Publicat

în

La data de 19 octombrie 2021, în jurul orei 21.30, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat, de 46 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Iuliu Maniu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

Publicat

în

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

„Ieri s-a turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud și s-a lucrat la parapete. În continuare vor fi efectuate lucrări de bordurare. În aproximativ o săptămână, inclusiv autovehiculele de mare tonaj vor putea circula fără restricții pe un pod trainic, proaspăt consolidat. Vă reamintim că această lucrare a fost realizată din bugetul Consiliului Județean Alba.” , transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| 23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Publicat

în

23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat un contract de execuție lucrări cu societatea Elis Pavaje S.R.L, reprezentată de Administratorul, Vasile Gota, in valoare de peste 12.200.000 lei.

În baza contractului, va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Electrica Furnizare Discount

La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului
-reabilitarea trotuarelor
-amenajarea de piste pentru bicicliști
-introducerea canalizatiei
-rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” , în valoare totală de peste 27.000.000 lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat în data de 2 septembrie, cu Asocierea S.C. Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Prin realizarea investițiilor, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare