FOTO: La Alba Iulia, Campionatul Național de echipe, Divizia B | Bridge Club Apullum Alba Iulia a retrogradat în eșalonul inferior

Recent, clubul de bridge Apullum Alba Iulia a găzduit Campionatul Național de echipe, Divizia B, seria 2. La competiția din Cetatea Marii Uniri au participat 8 echipe formate din câte 4 jucători (unele cu rezerve, alcătuite din 5 sau 6 jucători) de la următoarele cluburi: Politehnica Cluj 3 echipe, Logos Timișoara două echipe, Logismart Sibiu, Clubul de Bridge Deva și Apullum Alba Iulia – câte o echipă.

Campionatul arbitrat de Marius Oroșan s-a desfășurat pe parcursul a două zile jucându-se 7 meciuri a câte 12 done, circulație tip round robin, respectiv fiecare cu fiecare. În urma clasamentului general primele două echipe au promovat în Divizia A iar ultimele 3 clasate au retrogradat în Divizia C. Au acces în eșalonul superior Logos Timișoara 2, în componența Balița Daniela, Balița Gabriel, Rainer Retzler, Dumitrana Mihai, Heschia Dan, Silberberg Gheorghe, de pe prima poziție si, de pe locul secund, Politehnica Cluj 1, formație alcătuită din Kovacs Zoltan, Gyorkos Imre, Câmpian Dan și Pagu Adrian. Au retrogradat în Divizia C trei echipe, respectiv Bridge Club Apullum Alba Iulia, Deva și Politehnica Cluj 3.

ELIT

Componența echipei din Alba Iulia (recent promovată din Divizia C, va încerca să revină sezonul viitor în liga secundă): Andrei Ghiușan (junior, Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia), Dragoș Gârneață (junior, Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia), Paul Matei, Marius Oroșan și Monica Gârneață. În această săptămână reprezentații Bridge Club Apullum vor prezenta acest sport în școlile din municipiul reședință de județ în vederea promovării bridge-ului ca sport de competiție în rândul elevilor (protocolul semnat în acest sens de FRB și MEN urmează a fi actualizat pentru anul școlar 2018-2019). Următoarea competiție oficială este Campionatul Național individual, faza semifinală, la mijlocul lunii viitoare, organizat de Locomotiva București, unde s-a calificat Monica Gârneață. În acest context, precizăm că în 15-16 decembrie, la Vila Elisabeta din Alba Iulia, se va disputa ediția a 14-a a Cupei Unirii, concurs international pe perechi, estimându-se o participare de aproximativ 200 de jucători din țară și străinătate.

Dan HENEGAR