Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. ÎPS Irineu, în mijlocul copiilor ocrotiți în așezămintele sociale din Alba Iulia, la Parcul de Aventură Dynamis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei s-a aflat, joi, în mijlocul copiilor ocrotiţi în așezămintele sociale din Alba Iulia, la Parcul de Aventură Dynamis. Înaltpreasfinția Sa a întreprins o vizită în parcul situat pe Dealul Mamut din Alba Iulia și a petrecut câteva ore alături de copiii ocrotiți în Centrul Educațional de Zi „Sfântul Ierarh Nicolae”, Centrul de Zi „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și Așezământul Social  „Sfântul Vasile cel Mare”. Copiii  au participat la o activitate extrașcolară din seria celor pregătite de centrele sociale pe perioada vacanței de vară.

Pentru început, copiii au fost echipați cu echipamentul corespunzător de alpinism și au primit sfaturi din partea personalului de specialitate pentru parcurgerea în siguranță a traseelor în funcție de vârstă și înălțime.

Înaltpreasfințitul Irineu le-a adresat copiilor prezenți în parc câteva îndemnuri de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv și cu folos spiritual și i-a sfătuit să găsească un echilibru între studiu și activitatea sportivă, dându-le exemplu dictonul mens sana in corpore sano.

„În Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, grija pastorală pentru copii ocupă un loc de frunte. Aceasta se manifestă prin educarea copiilor și prin cultivarea bunelor deprinderi morale și a evlaviei creștine. Totodată, suntem preocupați de sănătatea lor, care se menține și sporește prin contact cu frumusețile naturii, prin exerciții fizice și prin jocuri relaxante. Tocmai aceasta se întâmplă în Parcul de Aventură Dynamis, amenajat ingenios și înzestrat cu cele necesare pentru ca petrecerea celor mici în acest spațiu să fie agreabilă și încântătoare. Acordându-le copiilor slujirea noastră iubitoare, împlinim porunca evanghelică și fortificăm temelia umană a societății noastre de mâine” a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Parcul de aventură Dynamis a fost înființat în toamna anului 2013, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, care, în mod inspirat, i-a oferit acest nume sugestiv. Parcul este o componentă a Centrului de dezvoltare personală Dynamis și funcționează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia. Parcul a fost organizat pe cinci module, sau ateliere educaționale, adresate în principal celor peste 1.000 de copii și tineri din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia.

„Atelierele educaționale din cadrul parcului urmăresc dezvoltarea armonioasă a copiilor și a tinerilor în deplin acord nevoile lor psihologice (autocunoaștere, comunicare intrapersonală, dezvoltarea inteligenței emoționale, cognitive, relaționale) și în raport de corelativitate cu formarea duhovnicească, dezvoltarea personală fiind înțeleasă, de fapt, ca dobândire a virtuților creștine: curajul, stăpânirea de sine, înțelepciunea, dreptatea, credința, nădejdea și dragostea. Activitățile desfășurate aici permit copiilor și tinerilor care întâmpină dificultăți sau performanțe scăzute pe diferite planuri să descopere noi abordări practice ale acestora. În cadrul atelierelor, pot identifica, pot conștientiza și pot depăși diferite bariere de dezvoltare” a precizat Bianca Elena Matei, manager de formare al Centrului de training Dynamis al Asociației Filantropia Ortodoxdă Alba Iulia.

Cu timpul, Parcul de Aventură Dynamis a devenit un important punct de atracție și de dezvoltare personală și pentru alți mii de copii și tineri din Alba Iulia și din alte orașe din țară. Parcul pune la dispoziție patru trasee cu diferite grade de dificultate, alcătuite din elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, atelier de tir cu arcul, două slackline-uri, tiroliene precum și echipamente de protecție și siguranță.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

[nggallery id=5827]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea