Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Intervenții ale SVSU Alba Iulia și ISU pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Primarul Paul Voicu va sesiza CNAIR cu privire la situația de la Oarda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viceprimarul cu atribuții de primar, Paul Voicu a postat un mesaj referitor la situația inundațiilor din oraș. Întregul sistem pentru situații de urgență, atât de la primărie cât și de la ISU a fost mobilizat pentru a intervenii în lupta împotriva inundațiilor.

„47 litri/mp timp de două ore în zona Alba Iulia, Oarda, Ciugud, Bărăbanț și Micești. Cu greu corectezi consecințele, oricine ai fi și în orice loc s-ar întâmpla asta. Iar un avertisment de cod portocaliu îți spune doar cât de neplăcută va fi situația, nu-ți dă soluția.

Întregul sistem pentru situații de urgență, atât de la primărie cât și de la ISU, a fost activat și mobilizat. Pompieri din Alba Iulia, dar și din Aiud, Sebeș și Blaj susținuți de angajați și voluntari ai SVSU Alba Iulia și Teiuș, adică peste 60 de oameni și utilaje intervin la fiecare sesizare. Avem semnale că în Oarda apele pluviale din zona autostrăzii n-au fost preluate din cauza lipsei sistemului, prevăzut în proiect dar neexecutat încă. Am solicitat intervenția rapidă la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a face o prioritate din asta.

https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/775674403240813/

În afara orașului intervin inclusiv lucrătorii de la drumuri și poduri naționale.
Se intervine pe toate străzile inundate, în curți și locuințe, subsoluri de blocuri, dar și la agenți economici precum Kaufland sau IPEC.
Am solicitat, către APA CTTA, deplasarea de utilaje suplimentare la Alba Iulia.
Întreg sistemul de canalizare va fi verificat, în perioada imediat următoare, cu camere SSTV pentru a decolmata acolo unde e cazul.

Albaiulienii pot semnala orice problemă la dispeceratul primăriei.”, a scris acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea