FOTO| Intervenții ale SVSU Alba Iulia și ISU pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Primarul Paul Voicu va sesiza CNAIR cu privire la situația de la Oarda

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Viceprimarul cu atribuții de primar, Paul Voicu a postat un mesaj referitor la situația inundațiilor din oraș. Întregul sistem pentru situații de urgență, atât de la primărie cât și de la ISU a fost mobilizat pentru a intervenii în lupta împotriva inundațiilor.

„47 litri/mp timp de două ore în zona Alba Iulia, Oarda, Ciugud, Bărăbanț și Micești. Cu greu corectezi consecințele, oricine ai fi și în orice loc s-ar întâmpla asta. Iar un avertisment de cod portocaliu îți spune doar cât de neplăcută va fi situația, nu-ți dă soluția.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Întregul sistem pentru situații de urgență, atât de la primărie cât și de la ISU, a fost activat și mobilizat. Pompieri din Alba Iulia, dar și din Aiud, Sebeș și Blaj susținuți de angajați și voluntari ai SVSU Alba Iulia și Teiuș, adică peste 60 de oameni și utilaje intervin la fiecare sesizare. Avem semnale că în Oarda apele pluviale din zona autostrăzii n-au fost preluate din cauza lipsei sistemului, prevăzut în proiect dar neexecutat încă. Am solicitat intervenția rapidă la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a face o prioritate din asta.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Drum acoperit de apa la Oarda

Publicată de Ziarul Unirea pe Sâmbătă, 18 iulie 2020

În afara orașului intervin inclusiv lucrătorii de la drumuri și poduri naționale.
Se intervine pe toate străzile inundate, în curți și locuințe, subsoluri de blocuri, dar și la agenți economici precum Kaufland sau IPEC.
Am solicitat, către APA CTTA, deplasarea de utilaje suplimentare la Alba Iulia.
Întreg sistemul de canalizare va fi verificat, în perioada imediat următoare, cu camere SSTV pentru a decolmata acolo unde e cazul.

Albaiulienii pot semnala orice problemă la dispeceratul primăriei.”, a scris acesta.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419