Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU în Alba Iulia: O mașină arde ca o torță pe Bulevardul Revoluției

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

INCENDIU în Alba Iulia: O mașină arde ca o torță pe Bulevardul Revoluției

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu pe Bulevardul Revoluției 1989 din oraș.

Din informațiile preliminare transmise de către autorități, ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la un autoturism.

Elit - Gustul Desăvârșit

Până la acest moment, nu se cunoaște dacă acest eveniment a produs și victime.

UPDATE ISU ALBA: Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

De asemenea, nu au exista victime, potrivit reprezentanților pompierilor din Alba Iulia.

În mașină se afla o persoană care s-a autoevacuat pana la ajungerea forțelor de intervenție.

Cauza probabilă s incendiului a fost stabilită ca scurtcircuit electric.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Un român patriot, paralizat în scaun cu rotile, a parcurs întregul traseu al Marșului Unirii: ” Am venit la Alba Iulia ca să apăr românismul și să îl vorbesc mai departe.

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

VIDEO| Un român patriot, paralizat în scaun cu rotile, a parcurs întregul traseu al Marșului Unirii: ” Am venit la Alba Iulia ca să apăr românismul și să îl vorbesc mai departe.”

Istoricul literar, jurnalistul și scriitorul Laurian Stanchescu a fost prezent la Marșul Unirii, condus de tinerii basarabeni care militează pentru unirea Basarabiei cu România.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2022. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Scriitorul a parcurs întreaga distanță a Marșului Unirii în scaun cu rotile, împreună cu restul militanților pentru unirea Basarabiei cu România.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Lumea trebuie să știe că românismul nostru a început pe acest pământ înainte de Hristos, în secolul II. Înainte de Hristos, în secolul 2, aici, pe pământul Albei Iulia era unul dintre cele mai mari triburi geto-dacice, deci românismul nostru este milenar, de aceea trebuie să fie predate foarte multe lecții publice, iar acest marș este o lecție publică națională pentru românism a transmis istoricul.

Marșul Unirii a pornit de la Autogara din Alba Iulia, continuă pe Bulevardul Încoronării și se termină la Esplanada Catedralei Încoronării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2022, la Alba Iulia: Primire cu onoruri a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2022, la Alba Iulia: Primire cu onoruri a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

Un moment emoţionant, ceremonia de primire a soliilor din partea Cetăților de Scaun ale celor trei provincii româneşti: Ţara Românească, Moldova – Bucovina şi Transilvania, este un eveniment devenit deja tradiţie la Alba Iulia – capitala de suflet a românilor, de Ziua Națională.

Joi, 1 decembrie 2022, începând cu ora 11.00, îmbrăcaţi în costumele epocii, veniți parcă din negura timpurilor, solii din provinciile româneşti au citit mesajele lor către ţară, întărind în discursurile rostite importanţa istorică a evenimentului petrecut acum peste 100 de ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Manifestările dedicate împlinirii a 104 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia continuă în prezența a mii de români de pretutindeni.

Ceremonia de la Sala Unirii din Alba Iulia a fost urmată de un Te Deum, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia și începând cu ora 14.00, de o paradă militară spectaculoasă, o defilare a peste 800 de militari, transportoare blindate, celebrele Himars și autospeciale – reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informații, Poliției Locale și plutoane de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Născuți de ZIUA NAȚIONALĂ: O fetiță și un băiețel s-au născut la SJU Alba Iulia ASTĂZI, de 1 Decembrie

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Născuți de ZIUA NAȚIONALĂ: O fetiță și un băiețel s-au născut la SJU Alba Iulia ASTĂZI, de 1 Decembrie

Astăzi, 1 decembrie 2022, zi de mare sărbătoare pentru românii de pretutindeni, a devenit de asemenea și ziua în care două familii din Alba Iulia au devenit mai fericite și mai numeroase, prin aducerea pe lume a doi copilași sănătoși.

Astfel, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Spitalul Județean Alba Iulia pentru ziarulunirea.ro, este vorba despre o fetiță și un băiețel, care s-au născut în cursul dimineții de astăzi.

Citește și: CONCERTE de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia: Irina Rimes, Damian Drăghici, Surorile Osoianu, Zdob și Zdub, vor „arunca în aer” Piața Cetății, de Ziua Națională

Reprezentanții instituției medicale au transmis, pentru ziarulunirea.ro, că cei doi copii au fost născuți prin cezariană, iar notele primite de aceștia sunt de 9 în cazul băiatului, respectiv 10 în cazul fetei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fetița a cântărit, la momentul nașterii, 3,74 de kilograme, în timp ce băiatul a cântărit 2,97 kilograme.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL FINAL al manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Ziua Națională a României a devenit astfel cea mai fericită zi din viața familiilor acestora, opilașii venind pe lume într-un moment de mare fast și de sărbătoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea