Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Ina Todoran, din nou ”de nota 10”! A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș ca șefă de promoție a secției în limba română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăra solistă de muzică populară Ina Ioana Todoran, din Alba, a continuat să performeze în pregătirea pentru meseria pe care și-a ales-o. Ea a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș ca șefă de promoție a secției în limba română. Iar asta după ce, în urmă cu șase ani, cunoscuta interpretă era singura elevă din judeţul Alba care a obţinut, media generală 10.00 la examenul de Bacalaureat.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș a organizat vineri, 15 iunie 2018, în Piața Teatrului din municipiu, ceremonia de absolvire a promoției 2018, unul dintre cele mai impresionante și emoționante evenimente ale anului. Alături de cei 907 absolvenți au fost cadrele didactice care le-au îndrumat pașii în cei 3, 4, 5 și 6 ani de studiu, dar mai ales părinții și familiile, care i-au susținut necontenit și necondiționat pe parcursul anilor de facultate.

Momentul solemn al festivității a fost depunerea jurământului lui Hipocrate în limbile română, maghiară și engleză. De asemenea, în cadrul ceremoniei au avut loc momente artistice, imnul ”Made in UMF” fiind fredonat de talentații studenți ai Universității.

Ca șefă de promoție, Ina a susținut un discurs încheiat cu interpretarea cântecului patriotic ”Transilvanie frumosă”:

„Stimați profesori și oaspeți, dragi părinți, prieteni și colegi,

Mă simt onorată să mă aflu în fața dumneavoastră în această postură, reprezentând vocea colegilor mei. Astăzi sărbătorim reușita noastră, a tuturor. Transmit, așadar, sincere felicitări absolvenților promoției 2012-2018 a UMF Târgu Mureș. Sunteți extraordinari, puternici, capabili și veți reuși tot ceea ce vă propuneți, atât timp cât veți rămâne în slujba binelui.

Am îndrăznit să visăm și să credem în noi, am muncit și ne-am autodepășit și iată-ne ajunși la sfârșitul studenției, dar la începutul unei noi etape în care cuvintele cheie vor fi responsabilitatea, empatia și iubirea. Îmi doresc ca dificultățile pe care le vom întâmpina să nu ne deformeze caracterul, ci să ni-l șlefuiască. Să fim, în primul rând, oameni și, în al doilea rând, medici, să ne tratăm pacienții așa cum ne-am dori să fim tratați noi înșine sau cei mai dragi nouă. Satisfacțiile profesionale să ne mângâie sufletele, nu orgoliile, iar eșecurile să ne aducă aminte că suntem doar niște unelte prin care lucrează Dumnezeu, însă El are ultimul cuvânt.

În continuare, în numele colegilor mei, doresc să aduc sincere mulțumiri profesorilor și cadrelor didactice care ne-au împărtășit cunoștințe și experiențe profesionale, introducându-ne într-o lume aparte în care doar cei privilegiați pășesc. UMF Târgu Mureș este cel mai bun loc pe care îl puteam alege pentru educația noastră în domeniul medical.

Vă mulțumim și vă asigurăm de toată prețuirea și tot respectul nostru. Mulțumiri de suflet aducem părinților, bunicilor, fraților, rudelor și prietenilor, sursele noastre de putere care ne-au fost alături necondiționat, motivându-ne să continuăm. Și pentru că noi, promoția 2012-2018, suntem generația de absolvenți a Centenarului Marii Uniri, doresc să marcăm acest fapt deosebit propunându-vă un moment artistic prin care să transmitem „La mulți ani” României și locuitorilor ei, înțelepciune și unitate pentru un viitor mai bun împreună!”.

Ina Ioana Todoran și-a lansat primul album de folclor în anul 2013, dar cântă de la vârsta de 8 ani. Pe lângă faptul că a fost o elevă și o studentă eminentă, este şi solistă de muzică populară ardelenească, remarcându-se prin vocea sa deosebită, prin numeroasele premii obţinute la festivaluri de folclor din întreaga ţară.

Cariera artistică a tinerei şi talentatei interprete s-a aflat încă de la început sub semnul succesului, mărturie stând premiile obţinute la concursurile de folclor, printre care amintim cele mai importante: Trofeul Festivalului “Mamaia Folclorică”, Marele premiu al „Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2009”, Trofeul festivalului „Ileana Rus” 2009, Trofeul „Eu mi-s mândră-n sat la mine” 2009, Premiul I obţinut la festivalul „Strugurele de aur”, Jidvei 2009, Premiul II la Festivalul concurs Maria Tănase, Craiova 2009, Premiul I şi premiul de popularitate la Festivalul „Vară, vară, primăvară”, Sibiu 2011, Trofeul Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de aur” 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză Elevul sergent Flavius Taflan (clasa a XI-a) a reușit să fie din nou în topul Olimpiadei de Limba Franceză, faza județeană, unde a obținut Premiul I și calificarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea