Rămâi conectat

Sport

FOTO: În manșa tur din Cupa României, CSU Alba Iulia – Nova Vita Tg. Mureș 97-56 *Victorie netă și calificare asigurată

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a debutat perfect în noul sezon, o victorie indubitabilă în prima manșă a Cupei României, acasă, cu Nova Vita Tg. Mureș, scor 97-56 (28-17, 27-14, 22-8, 20-17)

*Oaspetele, doar 6 jucătoare

Partida a fost o simplă formalitate pentru studentele conduse de Miroslav Popov, care au întâlnit un adversar modest, ce a deplasat numai 6 jucătoare.

Confruntarea s-a transformat într-un antrenament cu public și un succes fără replică a gazdelor, ce au condus în permanență, deși nu au turat motoarele. Cu un ecart liniștitor la pauza mare (55-31), în a treia pătrime albaiuliencele nu le-au permis oponentelor să înscrie decât 8 puncte și la finele sfertului trei conduceau confortabil: 77-39. CSU Alba Iulia nu le-a avut în lot pe Valencia McFarlen și Dora Ardelean, iar Elisabeth Pavel nu a jucat deloc.

Practic calificată în turul următor, CSU Alba Iulia va întâlni foarte probabil în sferturile de finală ale Cupei României pe CSM Satu Mare ce a învins în deplasare pe Rapid Bucureşti.

Pentru gazde au punctat: Jessica Kuster – 23 puncte,  L’Oreal Price – 23 Alexandra Uiuiu – 17, Milica Deura – 13, Wumi Agumbiade – 9, Marta Fodor – 7, Larisa Toma -5. Returul este marţi, 23 septembrie, la Tg. Mureș.

*Jesica Kuster, double-double

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost americanca Jessica Kuster, de la universitare, care a reuşit un double-double, cu 23 de puncte marcate şi 13 recuperări reuşite, la care a adăugat 3 pase decisive şi 2 intercepții.

Cu această victorie, CSU este ca şi calificată în sferturile Cupei României, însă mai are de disputat şi manşa retur, care va avea loc în deplasare, la Tg. Mureş, marți, 23 septembrie 2014.

 

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 23 de puncte, 13 recuperări şi 3 pase decisive, L’Oreal Price – 23 de puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 4 recuperări şi 6 pase decisive, Milica Deura – 13 puncte, 2 recuperări şi 4 pase decisive, Wumi Agunbiade – 9 puncte, 9 recuperări şi 2 pase decisive, Marta Fodor – 7 puncte, 3 recuperări şi 7 pase decisive, Larisa Toma – 5 puncte, 9 recuperări şi 2 pase decisive şi Mihaela Gherman – o pasă decisivă. A mai jucat: Andreea Beldian.

Declarații:
Jessica Kuster, extremă CSU Alba Iulia:
Sunt fericită că am câştigat lejer primul meci din sezon, am jucat ca o echipă, nimeni nu a jucat egoist, a fost mereu pasa în plus exersată la antrenamente şi nu au fost probleme, cu excepția unor mici greşeli. Personal m-am simțit bine, mai am însă de lucrat, deoarece am ratat destul de mult şi nu m-am mişcat foarte bine în teren, fapt cauzat probabil şi de pauza lungă competițională. Cred să suntem ca şi calificate în turul următor şi nu ne vom opri aici.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: O victorie fără probleme, dar am început timid meciul, am văzut asta în special la jucătoarele străine, o să vedem din ce cauză, dar după primul sfert s-au relaxat şi au jucat foarte bine. Trebuie să muncim din greu pentru a ajunge la nivelul dorit de mine, dar pentru moment sunt mulțumit de absolut toate jucătoarele care au intrat astăzi în teren, sper să continuăm de aceaiaşi manieră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea