Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: În finala CEWL, CSU Alba Iulia – Flying Foxes Viena 71-55 | Trupa lui Popov a cucerit al doilea trofeu european!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia CEWL 11O nouă performanţă europeană realizată de CSU Alba Iulia, care a câștigat a doua oară în istorie Liga Europei Centrale, impunându-se în finala mare a Final Four-ului Ligii Europei Centrale, din Slovacia, la Ruzomberok, disputată cu formația austriacă Flying Foxex, scor 71-55 (22-9, 17-11, 20-18, 12-17).

Un rezultat extraordinar al formației conduse de Miroslav Popov, care a astfel s-a reabilitat după ce în Cupa României a fost eliminată în semifinale, iar acum privește cu încredere semifinala cu Olimpia Brașov, din această săptămână.

*Branika Hadzovic, MVP-ul Final Four, Hadzovic și Dyer, în „5”-ul turneului

CSU Alba Iulia CEWL 9CSU a dominat competiția și la nivelul premiilor individuale, conducătorul de joc Branika Hadzovic fiind desemnat MVP-ul turneului. De asemenea, Hadzovic, împreună cu Swanta Dyer (ambele venite de la ICIM Arad în luna decembrie) au fost incluse de organizatori în „5”-ul ideal al competiției.

 

Echipa din Cetatea Marii Uniri a reușit să-și adjudece trofeul european a doua oară din trei participări, precedenta dată fiind în 2014, tocmai la debut, la Alba Iulia.

*Breaz: „Am câștigat un trofeu european pentru Alba Iulia și România”

Este una dintre cele mai frumoase realizari a echipei de baschet din acest an. S-a dovedit că avem o formație foarte bună, care a câștigat un trofeul european pentru Alba Iulia și România. Acest lucru face cinste Universității CSU Alba Iulia CEWL 41 Decembrie 1918, orașului nostru și baschetului feminin autohton. Să sperăm că acest trofeu le va motiva și mai mult pe jucătoare pentru a juca finala mare a campionatului intern și, de ce nu să o câștigăm„, a spus rectorul Daniel Breaz.

*Bogdan Duma: „Am bifat un obiectiv important al clubului, acum vrem finala campionatului”

Este un obiectiv al clubului pe care l-am atins, ne doream trofeul și l-am câștigat de o manieră fără dubii. Este foarte importantă pentru club această nouă cupă a Ligii Europei Centrale, în condițiile în care este a doua cucerită în decurs de trei ani. Sper ca fetele să se poată recupera după această oboseală acumulată în Slovacia și să reușim să ne calificăm în finala campionatului”, a precizat președintele Bogdan Duma.

Au marcat Swanta Dyer –  24 de puncte (și 10 recuperări, „double-double”),  Branika Hadzovic – 22,  Adriene Webb – 9, Jelena Antic – 7, Sonia Ursu – 5,  Jefimia Karakasevic – 2, Ny Hammond – 2.

Sursa foto: MBK Ruzomberok și CEWL

[nggallery id=1758]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea