Rămâi conectat

Sport

FOTO: În derby-ul HC Alba Sebeș – Măgura Cisnădie 30-20 (17-7) *Corecție aspră administrată de Teanu Popa lui Alexandru Weber

Dan HENEGAR

Publicat

în

HC Alba Sebes-Magura Cisnadie81Derby-ul Seriei B a Diviziei A de handbal feminin a însemnat un meci fără istoric, dar încărcat de ambiții HC Alba Sebeș învingând net pe Măgura Cisnădie, scor 30-20 (17-7).

După această demonstrație de forță din ultima rundă a turului, formația lui Seviștean Popa se poate considera deja promovată în Liga Națională, având 9 victorii din tot atâtea meciuri, ultimul succes fiind unul impresionant în compania echipei lui Alexandru Weber, cel care a plecat de la Sebeș în vară. Copleșită în infernul din „Florin Fleșeriu”, Măgura nu a rezistat în fața unui adversar motivat la maximum. „”

HC Alba Sebeș este campioană de toamnă cu maximum de puncte, poate pune șampania la frapat, dar pe lângă aceasta a etalat în fața echipei lui Weber o demonstrație de forță, lăsându-și contracandidata fără replică, într-o partidă a ambițiilor și orgoliilor, a duelului între trecut și prezent. „Jocul acesta l-am pregătit de două săptămâni și mă bucur că fetele au înțeles ce le-am cerut. Atmosfera din sală mi-a amintit de vremurile de altădată. Mai este un retur, încă nu suntem promovați. HC Alba Sebeș a demonstrat de ce ocupă prima poziție și are numai victorii în prima parte a campionatului„, a spus Teanu Popa.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Weber primit cu ostilitate!

Pentru Sebeș a fost mai mult decât un meci, a fost o oportunitate de a arăta fostului antrenor, Alexandru Weber aflat în premieră adversar, ce înseamnă handbalul trăit cu pasiune. „Weber unde sunt banii?”, „Ai distrus HC Voința, caracter zero”, „HC Voința așteaptă salariile” au fost mesajele războinice afișate în sală cu trimitere la trecutul nu prea îndepărtat. Fostul tehnician al HC Alba Sebeș a trăit la Sebeș una dintre cele mai negre zile din carieră. „Diferența de 10 goluri spune totul. Nu pot să-mi explic de ce fetele au ratat atât de mult. HC Alba Sebeș este principala candidată la promovare. Nu comentez messajele din sală. În privința lui Teanu Popa, fiecare și-a văzut de echipa sa”, a spus Weber

*Sala „Florin Fleșeriu” a savurat umilința

Sala „Florin Fleșeriu” a fost arhiplină peste 700 de spectatori fiind prezenți la întâlnirea cu meciul rivalității, cu inamicul public numărul unu. O atmosferă de senzație creată de „”Gladiatorii Sebeșului” și o presiune imensă pentru vizitatoare.

Chiar dacă s-au întâlnit primele două clasate, soarta jocului nu a fost niciun moment în cumpănă. HC Alba Sebeș și-a pus în genunchi adversara, conducând cu 9-3 (min. 16), 13-7 (min. 26), desprinzându-se la pauza mare la 10 goluri diferență. Marșul spre victorie a continuat implacabil, ecartul mărindu-se până la 13-14 goluri (23-10, min. 43) și chiar 15 (25-10), dar apoi s-au redus motoarele.

*Debut excelent pentru Oana Chirilă

Oana Chirilă a debutat în acest joc pentru HC Alba Sebeș, handbalista în vârstă de 33 de ani fiind aplaudată la scenă deschisă pentru reușitele sala. Accidentată în această parte a campionatului, fosta componentă a naționalei României a reprezentat un pericol pentru buturile adverse în prima repriză, fiind principala marcatoare a gazdelor. De partea cealaltă Roxana Han a punctat de 8 ori.

Au marcat Oana Chirilă – 5 goluri, Ioana Tămaș – 4, Ana Ciolan – 4, Lavinia Dobromir – 3, Andreea Pătuleanu – 3, Bianca Bogdan – 3, Alina Șorodoc – 2, Mihaela Pătuleanu – 2, Paula Hoha – 2, Anișoara Marcu –  2 goluri, ; au mai jucat Stăncuța Guiu, Lenuța Mormeci, Alexandra Oncu,  Irina Muntean și Raluca Petean

Material în curs de editare

[nggallery id=2610]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO| Dorobanțu Alexandru, sportiv la CS Unirea Alba Iulia, medalie de bronz la Cupa României la Box – Seniori U22, de la Târgu Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivul Dorobanțu Alexandru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut o medalie de bronz la Cupa României la Box – Seniori U22, desfășurată la Târgu Mureș în perioada 15-19 noiembrie.

Sportivul nostru, pregătit de antrenorul emerit Nicolae Paștiu, a concurat la categoria de greutate 75 de kilograme.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ne bucurăm de acest rezultat și continuăm pregătirea! Dorobanțu Alexandru este un băiat muncitor, talentat, de perspectivă. Are 19 ani și este student, anul I, la Educație Fizică și Sport, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Mulțumim CS Unirea, doamnei director Daniela Moșneag, pentru sprijinul acordat”, a transmis Nicoale Paștiu.

La Cupa României au participat cei mai buni boxeri din țară cu vârsta sub 22 de ani.
CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului și antrenorului. Mult succes la viitoarele competiții!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia NU a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia! Ce a preluat de fapt CSM?

Primăria Alba Iulia nu a preluat echipa de fotbal Unirea Alba Iulia, ci doar locul de participare în Liga 3 începând cu acest sezon competițional, rezultă din răspunsul pe care Instituția Prefectului Alba l-a oferit ca urmare a solicitării ziarului „Unirea” formulate în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

„În exercitarea atribuţiilor de verificare a legalităţii Hotărârii nr. 362 din 09.08.2022 «privind preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în CAMPIONATUL NAŢIONAL LIGA 3, începând cu sezonul 2022 – 2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale ASOCIAŢIEI FOTBAL CLUB UNIREA 1924» s-a constatat că din dispozitivul şi anexele Hotărârii nr. 362/2022 nu reiese cu claritate ce anume a aprobat Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, emitentului actului administrativ i-a fost transmisă adresa nr. 10176/1/12.09.2022 prin care i s-a solicitat să precizeze punctual dacă, prin hotărârea adoptată, consiliul local a aprobat: 1. Preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a locului de participare în competiţii a echipei de fotbal AFC Unirea 1924 sau 2. preluarea locului de participare în competiţii şi a echipei de fotbal AFC Unirea 1924.

Urmarea demersului Instituţiei Prefectului, în data de 13.09.2022, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a procedat la adoptarea Hotărârii nr. 436 prin care «se aprobă îndreptarea erorii materiale din preambulul dispozitivului Hotărârii nr. 362/09.08.2022 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, precum şi în anexele la aceasta», în sensul că, în loc de «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA a activităţii sportive şi a locului de participare în competiţii, respectiv în Campionatul Naţional Liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum şi a tuturor drepturilor federative sportive ale Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924» se va citi «preluarea gratuită, cu titlu definitiv, a dreptului de participare în Campionatul Naţional Liga 3 de la Asociaţia Fotbal Club UNIREA 1924 la CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA, începând cu sezonul 2022 – 2023».

Luând în considerare cele anterior prezentate cu privire la actul administrativ la care faceţi trimitere (n.a. – prin cererea nr. 13411/08.11.2022 adresată Instituției Prefectului Alba de ziarul „Unirea”), ale cărui erori au fost îndreptate corespunzător prin Hotărârea nr. 436/2022, menţionăm că nu au fost identificate elemente de nelegalitate care să atragă aplicarea prevederilor art. 3 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”, arată prefectul Nicolae Albu, într-un răspuns pentru ziarul Unirea.

Practic, din tot ceea ce înseamnă patrimoniul unui club de fotbal (jucători, echipament, elementele de identificare – steag, culori, stemă – brand, palmares, drept de participare la competiții), Primăria Alba Iulia a preluat doar dreptul de a participa la competiții începând din acest an, obținând și semnăturile fotbaliștilor pentru a juca la CSM Unirea Alba Iulia chiar din acest sezon de Liga 3.

Altfel spus, e ca și cum ai da cuiva mașina doar să o conducă, fără să fie proprietar!

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga 4, etapa a 12-a: CIL Blaj, Viitorul Sântimbru și Viitorul Vama Seacă – victorii la scor!!! Romică David – 18 goluri pentru Performanța

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a câștigat fără emoții la Galtiu și ocupă poziția secundă a ierarhiei după penultima rundă a turului din Liga 4. CIL Blaj a repurtat cea mai clară victorie a sezonului și are 6 meciuri din 6 câștigate pe teren propriu în acest  tur, fiind sigură că-l va încheia pe podium. Și Viiitorul Vamă Seacă a făcut scor la Daia Română.

*Performanța Ighiu – Inter Unirea 1-1 (0-0). Apetri (Performanța) a fost eliminat în minutul 68. Un teren extrem de greu a influențat calitatea întâlnirii. Interiștii reușesc a doilea egal consecutiv în deplasare, iar golgheterul Romică David are 18 goluri marcate din totalul de 28!

*Spicul Daia Română – Viitorul Vama Seacă 0-5 (0-4). Dăienii pierd aspru la ultima reprezentație internă și au două jocuri în care au încasat 14 goluri. Oaspeții au 5 meciuri câștigate din ultimele 6

Elit - Gustul Desăvârșit

*Viitorul Sântimbru – GT Sport Alba Iulia 3-0 (2-0). Șapte etape imbatabile pentru echipa condusă de Adrian Bicheși, cu 4 victorii și 3 remize, sântimbrenii fiind siguri că vor încheia turul pe podium (un punct avans față de CIL).

*CIL Blaj – CS Zlatna 7-1 (1-1). Blăjenii au fost conduși la un moment dat, însă s-au dezlănțuit și au repurtat cel mai clar succes al toamnei, rezultat care coincide cu cea mai aspră înfrângere a oponenților. CIL are maximum de puncte pe teren propriu, remarcându-se juniorul Mihuț (n. 2005) – gol și două pase decisive, plus tripla lui Mihu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea