Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: În derby-ul HC Alba Sebeș – Măgura Cisnădie 30-20 (17-7) *Corecție aspră administrată de Teanu Popa lui Alexandru Weber

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

HC Alba Sebes-Magura Cisnadie81Derby-ul Seriei B a Diviziei A de handbal feminin a însemnat un meci fără istoric, dar încărcat de ambiții HC Alba Sebeș învingând net pe Măgura Cisnădie, scor 30-20 (17-7).

După această demonstrație de forță din ultima rundă a turului, formația lui Seviștean Popa se poate considera deja promovată în Liga Națională, având 9 victorii din tot atâtea meciuri, ultimul succes fiind unul impresionant în compania echipei lui Alexandru Weber, cel care a plecat de la Sebeș în vară. Copleșită în infernul din „Florin Fleșeriu”, Măgura nu a rezistat în fața unui adversar motivat la maximum. „”

HC Alba Sebeș este campioană de toamnă cu maximum de puncte, poate pune șampania la frapat, dar pe lângă aceasta a etalat în fața echipei lui Weber o demonstrație de forță, lăsându-și contracandidata fără replică, într-o partidă a ambițiilor și orgoliilor, a duelului între trecut și prezent. „Jocul acesta l-am pregătit de două săptămâni și mă bucur că fetele au înțeles ce le-am cerut. Atmosfera din sală mi-a amintit de vremurile de altădată. Mai este un retur, încă nu suntem promovați. HC Alba Sebeș a demonstrat de ce ocupă prima poziție și are numai victorii în prima parte a campionatului„, a spus Teanu Popa.

*Weber primit cu ostilitate!

Pentru Sebeș a fost mai mult decât un meci, a fost o oportunitate de a arăta fostului antrenor, Alexandru Weber aflat în premieră adversar, ce înseamnă handbalul trăit cu pasiune. „Weber unde sunt banii?”, „Ai distrus HC Voința, caracter zero”, „HC Voința așteaptă salariile” au fost mesajele războinice afișate în sală cu trimitere la trecutul nu prea îndepărtat. Fostul tehnician al HC Alba Sebeș a trăit la Sebeș una dintre cele mai negre zile din carieră. „Diferența de 10 goluri spune totul. Nu pot să-mi explic de ce fetele au ratat atât de mult. HC Alba Sebeș este principala candidată la promovare. Nu comentez messajele din sală. În privința lui Teanu Popa, fiecare și-a văzut de echipa sa”, a spus Weber

*Sala „Florin Fleșeriu” a savurat umilința

Sala „Florin Fleșeriu” a fost arhiplină peste 700 de spectatori fiind prezenți la întâlnirea cu meciul rivalității, cu inamicul public numărul unu. O atmosferă de senzație creată de „”Gladiatorii Sebeșului” și o presiune imensă pentru vizitatoare.

Chiar dacă s-au întâlnit primele două clasate, soarta jocului nu a fost niciun moment în cumpănă. HC Alba Sebeș și-a pus în genunchi adversara, conducând cu 9-3 (min. 16), 13-7 (min. 26), desprinzându-se la pauza mare la 10 goluri diferență. Marșul spre victorie a continuat implacabil, ecartul mărindu-se până la 13-14 goluri (23-10, min. 43) și chiar 15 (25-10), dar apoi s-au redus motoarele.

*Debut excelent pentru Oana Chirilă

Oana Chirilă a debutat în acest joc pentru HC Alba Sebeș, handbalista în vârstă de 33 de ani fiind aplaudată la scenă deschisă pentru reușitele sala. Accidentată în această parte a campionatului, fosta componentă a naționalei României a reprezentat un pericol pentru buturile adverse în prima repriză, fiind principala marcatoare a gazdelor. De partea cealaltă Roxana Han a punctat de 8 ori.

Au marcat Oana Chirilă – 5 goluri, Ioana Tămaș – 4, Ana Ciolan – 4, Lavinia Dobromir – 3, Andreea Pătuleanu – 3, Bianca Bogdan – 3, Alina Șorodoc – 2, Mihaela Pătuleanu – 2, Paula Hoha – 2, Anișoara Marcu –  2 goluri, ; au mai jucat Stăncuța Guiu, Lenuța Mormeci, Alexandra Oncu,  Irina Muntean și Raluca Petean

Material în curs de editare

[nggallery id=2610]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea