Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: În CEWL, CSU Alba Iulia – Rucon Spisska Nova Ves 95-52 *A doua victorie europeană pentru echipa lui Miroslav Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-Spisska Nova Ves5CSU Alba Iulia a câştigat al doilea meci în cadrul actualei ediţii a Ligii Europei Centrale, astăzi, în Sala Universităţii din Alba Iulia contra echipei Rucon Spisska Nova Ves (Slovacia), scor 95-52 (23-10, 31-8, 14-17, 27-17).

*Cea mai categorică victorie europeană

CSU Alba Iulia a realizat astfel cea mai clară victorie europeană, depășind diferența de scor înregistrată în sezonul trecut, în partida cu Valosun Brno (100-67). Slovacele nu au reușit să ducă ritmul unei confruntări europene, fiind un simplu partener de antrenament pentru echipa condusă de Miroslav Popov, CSU Alba Iulia neavând deloc emoții în obținerea victoriei. După câteva minute, singura necunoscută rămasă în suspans fiind scorul final.

*Fără istoric

Oponentele, de factură modestă n-au rezistat prea mult în fața deținătoarei trofeului, Spisska fiind victimă sigură încă din debut. Astfel, după primul sfert gazdele conduceau cu 23-10, iar la pauza mare avantajul a crescut considerabil: 54-18, după ce în sfertul secund CSU a turat motoarele.

În sfertul al treilea, studentele au lăsat-o mai moale, drept dovadă Rucon Spisska și-a adjudecat parțialul, cu 17-14, iar în ultimul sfert Popov și-a pernis luxul să utilizeze întregul efectiv.

*Gherman și Beldian aplaudate la scenă deschisă

Localnicele Mihaela Gherman și Andreea Beldian au adus un plus de culoare jocului, fiind întâmpinate cu aplauze la intrarea în teren. Beldian a și marcat spre satisfacția fanilor.

*Galeria „Gruppo Arnsberg” a tăcut

După foarte mult timp, suporterii din galeria „Gruppo Arnsberg” nu și-au mai încurajat favoritele. Motivul: fanii s-au supărat la precedentul meci din CEWL pentru că n-au fost salutate de baschetbalistele lui Miroslav Popov. În sală au fost prezenți peste 250 de suporteri, dar a fost liniște.

*Jessica Kuster – iar „double-double”

Deţinătoarea trofeului nu a avut emoţii împotriva formaţiei din Slovacia, următorul meci în CEWL fiind miercuri, 26 noiembrie, tot acasă, cu Basketball Nymburk. Sâmbătă, 15 noiembrie, în Liga Naţională de baschet feminin, va fi o altă partidă pe teren propriu, cu penultima clasată Rapid Bucureşti.

Au marcat: Jessica Kuster – 24 (și 11 recuperări), Wumi Agunbiade – 20, Milica Deura – 11, Joy Price – 8, Valencia McFarland – 8, Larisa Toma – 8, Marta Fodor –6, Dora Ardelean – 5, Alexandra Uiuiu –  4 şi Andreea Beldian – unul

*Campanie umanitară prin baschet

CSU Alba Iulia și Serviciul de asistență socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia au demarat o campanie de ajutorare a câtorva familii nevoiașe din Alba Iulia, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Astfel, începând de sâmbătă, de la meciul cu Rapid București, suporterii sunt așteptați la meciurile de acasă să aducă la sală haine, obiecte, produse sau sume de bani, care vor fi donate înainte de Crăciun unor familii din oraș aflate în dificultate. De asemenea, donații se pot face și în zilele de marți și joi, de la ora 20.00, în cadrul programului de antrenamente gratuite de aerobic, de la sala Universității „1 Decembrie 1918”.

[nggallery id=2583]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea