Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: În cadrul Schemei de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, la Colegiul Tehnic “I.D.Lăzărescu” Cugir a fost inaugurat un Job-club

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Job Club Cugir008Un grup de 20 de elevi ai Colegiului Tehnic ,,I.D.Lăzărescu’’ Cugir vor avea acces la servicii de orientare profesională în cadrul Job-clubului inaugurat luni, 28 aprilie, la instituţia locală de învăţământ. Un proiect implementat de Consiliul Judeţean Alba şi finanţat de Comisia Europeană la care participă 4 licee din judeţ şi anume: Liceul tehnologic Ocna Mureş, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic “I.D.Lăzărescu” Cugir şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia.

Proiectul „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba” se derulează în perioada  ianuarie -decembrie 2014, fiind încadrat în Acţiunea de pregătire „Scheme de Garantare pentru Tineri”. Valoarea eligibilă a proiectulu este de 24.000 euro, împărţiţi în mod egal fiecărui liceu.

Demersul are ca scop creşterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din  patru şcoli pilot din judeţul Alba, prin implementarea unui program de acompaniament suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

Cei 20 de tineri ai colegiului cugirean, beneficiari de servicii de orientare profesională vor găsi în spaţiul job-clubului resursă, informaţiile de documentare privind alegerea profesiei şi a locului de muncă.

Informaţiile vor fi completate de vizite de studiu la agenţii economici din localitate şi din judeţ, pentru a permite elevilor o mai bună cunoaştere a pieţei muncii.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, AJOFM Alba, ASMEA Ocna Mureş, Primăria Oraşului Cugir ş.a.

La evenimentul iaugural al Job-clubului de la Cugir au luat parte managerul de proiect ec. Marian Altai (Consiliul Jude’ean Alba), insp. ISJ Alba, ing. Alexandra Popa, Petru Mârza –Birou accese proiecte CJ Alba, Sorin Lazar dir. adj. AJOFM Alba, Alexandru Micaciu – directorul Colegiului Tehnic ,,I.D.Lăzărescu”, membri ai echipei de proiect, cadre didactice, formatori din cadrul colegiului tehnic cugirean, reprezentanţi ai agenţilor economici din localitate.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1602]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani! La doar 6 km de Aiud, în satul Rădești, se află un monument arhitectural deosebit și anume Biserica Reformată, cu o vechime de peste 750 de ani. Imaginea zonei este marcată de acest impunător monument de arhitectură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea