FOTO/În An Centenar – spectacol de reconstituire istorică prezentat de Garda Unirii – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În An Centenar, la Cugir a avut un spectacol de reconstituire istorică prezentat de Garda Unirii – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Potrivit calendarului de manifestări dedicat Centenarului Marii Uniri, sâmbătă, începînd cu ora 16.00,  a avut loc la Cugir, un eveniment special susținut în cadrul unui proiect organizat de Centrul Cultural Cugir și Garda Națională de la Alba Iulia – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Citește și: evenimente alba iulia 1 decembrie 2018

Sub conducerea istoricului Tudor Roșu, șeful secției de istorie muzeologie de la Muzeul Național al Unirii  Alba Iulia, a avut loc un spectacol de reconstituire istorică, unde marile personaje ale epocii au prins viață. Participanții au avut prilejul sa-i ,,cunoască” pe Regele Ferdinand și Regina Maria, dar si mari politicieni ai epocii, care au contribuit la desăvârșirea marelui act istoric de la 1 Decembrie 1918.  Nu a lipsit nici Samoilă Marza, fotograful unirii care a fost prezent împreună cu aparatul său de fotografiat.

După un moment desfășurat pe platoul din fața Centrului Cultural, pas de defilare și onor Cugirului, evenimentul s-a mutat în interiorul clădirii, unde pe scena de spectacole a avut loc o ilustrarea istorică, însoțită de proiecțiile foto – video.

Copiii au interacționat cu personajele epocii, cu soldații Gărzii Naționale, au făcut cunoștință cu echipamentul de lupta și cu întreaga poveste a Unirii, prezentată într-un mod plăcut și emoționant, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Felicitări organizatorilor pentru interesanta și atractiva manifestare desfășurată cu puține zile înaintea sărbătoririi celei mai imprtante zile a românilor!   (C.P.)

Facebook