Foto/Imagini spectaculoase cu animale sălbatice în căutare de hrană, surprinse la înălțimi mari în pădurile de pe raza județului Alba

Iarna adevărată care s-a instalat de aproximativ 2 săptămâni în țara noastră îngreunează viața animalelor sălbatice ce trăiesc în pădurile de pe teritoriul județului, acestea fiind nevoite să-și caute hrană ziua, chiar cu riscul de a fi văzute de dușmani și de oameni.

Fotografii destul de rare, cu animale care își caută mâncare sau se deplasează dintr-o parte într-alta, au fost surprinse întâmplător pe raza județului Alba de cititori ai ziarului nostru, care nu au dorit să precizeze locația exactă, menționând faptul că doresc ca aceste animale să fie lăsate în pace de oameni, fără a fi urmărite, speriate sau chiar vânate.

Astfel, în fotografiile următoare făcute la altitudini de peste 1000 de metri se pot distinge două grupuri de ciute: un grup care paște iarbă uscată prin zăpadă, însoțit de un cerb sulițar, iar alt grup de ciute ce aleargă, probabil speriate, în alte locuri mai ascunse. Totodată, în alte fotografii se pot observa un cerb carpatin mai tânăr, stingher, și o vulpe matură, după cum a menționat un cunoscător al animalelor sălbatice.

Animalele sălbatice reprezintă o frumusețe și o bogăție a pădurilor noastre, de aceea  ar trebui respectate și îngrijite pe cât posibil de pădurari sau responsabilii fondurilor de vânătoare, iar cei care îndrăznesc să le vâneze fără autorizație ar trebui aspru pedepsiți de autorități. Menționăm că unele animale sălbatice pot fi vânate doar în anumite perioade ale anului, stabilite de lege, iar speciile de mamifere la care este interzisă vânătoarea sunt: castorul, elanul, hamsterul/hârciogul, lupul, nurca, pisica sălbatică, râsul, ursul, veverița, vidra și zimbrul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...