Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Iluminat de sărbători, doar în cartierul Cetate, la Alba Iulia. Străzi circulate din centrul municipiului nu au ”văzut” lumina Sărbătorilor de iarnă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Spiritul Sărbătorilor de iarnă nu a ”atins” artere importante din centrul municipiului Alba Iulia, iar restul străzilor din orașul de jos sunt luminate foarte timid. Reprezentanții administrației locale au considerat oportun, și în acest an, să-și îndrepte întreaga atenție spre Cetatea Alba Carolina, mai cu seamă, spre Piața Cetății și Bulevardul Transilvaniei.

[nggallery id=2861]

Parcul sărbătorilor de iarnă a fost deschis oficial în 29 noiembrie, atunci când, primarul Mircea Hava și zeci de albaiulieni au numărat secundele până la aprinderea luminițelor din Piața Cetății. A trecut Crăciunul și Revelionul, dar nimeni nu a aprins nicio luminiță la intrarea în Alba Iulia, dinspre Teiuș, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, deși municipiul se vrea unul turistic, iar acest efort ar fi fost necesar pentru oaspeții noștri, dacă nu pentru locuitorii din cartierele Ampoi. De la intrarea în cartierul Ampoi, până în dreptul magazinului Unirea, singurul indiciu că ”vine” Crăciunul a fost dat de luminițele amplasate pe centrul comercial Alba Mall sau, eventual, de instalațiile de pe geamurile caselor ori apartamentelor din zonă.

[nggallery id=2862]

Cert este că nici cu strada Ardealului, Piața Ion I. C. Brătianu sau Bulevardul Ferdinand I nu ne putem lăuda prea mult, iar cei care traversează orașul nu vor avea ceva frumos de sibiu-Craciunpovestit.

Gurile rele spun că Alba Iulia a cam dat-o în ”bară” în acest sezon rece, iar trei căsuțe, un patinoar și un brad artificial ar fi prea puțin pentru atragerea turiștilor, mai ales dacă ne uităm cum arată târgurile de Crăciun, aflate în orașele vecine: Sibiu și Cluj-Napoca.

Celor care doresc să viziteze, totuși, municipiul în perioada sărbătorilor de iarnă le transmitem că Parcul din Piața Cetății va fi deschis până în 15 ianuarie.

La mulți ani, albaiulieni, indiferent unde domiciliați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea