FOTO: Hermannstadt Sibiu – Gaz Metan Mediaș 1-0 (1-0), în prima manșă a semifinalelor | Minunea lui Pelici continuă, divizionara secundă – la un meci de finala Cupei României!

Paul Voicu - Primar 2020

Divizionara secundă FC Hermannstadt, condusă de fostul antrenor unirist Alexandru Pelici este la un pas de calificare în finala Cupei României, după ce a învins în prima manșă  a semifinalelor, la Sibiu, pe „Muncipal”, pe conjudețeana Gaz Metan Mediaș, 1-0 (1-0).

Derby-ul județului Sibiu, din penultimul act al competiției KO mai are un episod, în 9 mai, returul, la Mediaș.

ELIT

Sibienii au înscris în minutul 39 prin B. Rusu, după o pasă primită de la Blănaru și au avut inițiativa într-un joc în care oponenții au jucat în inferioritate din minutul 7, după eliminarea lui Joao Diogo, pentru un fault dur asupra căpitanului Răzvan Dîlbea. Trei minute mai târziu, Cristian Pustai a fost trimis și el în tribune pentru proteste! După o primă repriză  fără nerv, în actul secund, în trei minute au fost trei oportunități majore: Rusu (69) – ce putea majora diferența, C. Pîrvulescu (70) – la un pas de autogol, Rondon (71) – ce puteau restabili egalitatea! Mediașul nu a renunțat, iar în minutul 86, Caiado nu a putut lovi balonul la câțiva metri de poartă.

*Duel cu rădăcini în Alba!

Mihail David - 2020

FC Hermannstadt i-a avut printre titulari pe Răzvan Dîlbea (înlocuit în minutul 65) și Daniel Tătar (au promovat cu Unirea Alba Iulia în Liga 1 în 2009), iar  la  Sibiu, pe lângă bravul principal ex-unirist și cei doi jucători originari din Alba (Dîlbea – Aiud, D. Tătar – Blaj), mai activează alte nume ce au cochetat cu fotbalul din Alba, Jan Gavrilă (Minaur Zlatna), Eugen Beza (Unirea Alba Iulia), Marius Lungu (Unirea Alba Iulia) și Florin Berța (Euro Șpring), pe banca tehnică, sau în palierul administrativ.

În județul Sibiu e primăvară fotbalistică și Gaz Metan Mediaș ajungând în careul de ași al Cupei României, în staff-ul administrativ aflându-se Ioan Mărginean „Limoniu”, iar între jucători I. Cristea (fost la Metalurgistul Cugir), titular în distribuția prim-divizionarei. O calificare în ultimul act ar reprrzenta o performanță istorică pentru o echipă ce sezonul trecut evolua în Liga a 3-a contra Metalurgistului Cugir, iar în acest moment este foarte aproape de a promova în Liga 1, fiind echipa revelație a Cupei după ce a eliminat FC Voluntari (deținătoarea trofeului) și mai ales FCSB, în sferturi, umilită cu 3-0

Foto: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...