Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: ”Galeriile Toamnei”, la Colegiul Național ”David Prodan” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cugir02În cadrul proiectului educaţional ”Galeriile Toamnei”, cuprins în planul de activităţi extraşcolare din anul de învâțământ 2015-2016 al Colegiului Naţional ”David Prodan’’ din Cugir, la sediul Centrului de Documentare și Informare (C.D.I.) al instituției s-a desfăşurat în această ultimă săptămână din octombrie, întâlnirea cu pictorul Adrian Abrudan, invitat să sprijine tinerele spirite iubitoare de pictură pentru a realiza desene pe tematica toamnei şi a Halloween- ului.

Elevii participanţi la acţiune, dintre care amintim pe Rareş Oargă, Denisa Sas, Alin Ştefănescu şi Andreea Arion, au fost încântaţi să primească sfaturi artistice şi să fie îndrumaţi în arta culorilor, pentru a da viaţă colilor albe.

O altă acţiune aflată în tematica proiectului, l-a avut ca invitat pe fotograful Gabriel Pădurean. Discuţiile cu acesta s-au axat pe informaţii despre  trusa fotografului – ce cuprinde elemente de întreţinere, curăţare, depozitare pe carduri, despre tipuri de aparate foto utilizate – respectiv   D.S.L.R.-uri,   despre   tipuri   de obiective cu focală fixă, zoom sau telefotografice, despre tipuri de fotografie ca peisaje sau macropeisaje şi încadrarea acestora în passpartout.

Informaţiile despre arta fotografiei au fost puse apoi în practică de către elevii pasionaţi de foto, precum Oana Fulga din clasa a X-a C, prin aranjarea panourilor expoziţionale din sediul C.D.I. Au participat la aceste activităţi, Ionela Cozmescu- directoarea colegiului, precum şi profesoarele Tatiana Ungurianu, Serafina Oargă şi Ioana Scânteie.

(C.P.)

[nggallery id=1190]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea